Hirdetés

A Microsoft is fizetős AI chatbottal jelentkezett



|

Elrajtolt a minden földi jóval megkent Copilot Pro tagság, amely az Office-ba is elhozza a generatív AI csúcsfunkcióit.

Hirdetés

A Microsoft nem sokkal a világot felforgató ChatGPT színre lépése után indította útjára az ugyancsak a GPT nyelvi modellen alapuló Bing Chatet, amely egy ideje már a vállalat mesterséges intelligenciás asszisztense, a Copilot nevét viseli. Az AI chatbot alapvetően ingyenes, akik viszont ki szeretnék hozni belőle a maximumot, azok mostantól akár fizethetnek is érte.

A redmondiak ugyanis bejelentették a Copilot Pro csomag rajtját, amely a ChatGPT Plus tagsághoz hasonlóan egy fix havi összegért cserébe kínál egy sor extra funkciót az ingyenes konstrukcióhoz képest.

A legfontosabb a novemberben bemutatott GPT-4 Turbo nyelvi modell támogatása, amely 2023 áprilisáig szóló információk alapján dolgozik, egyetlen parancs teljesítésénél pedig akár 300 oldalnyi szöveget is képes feldolgozni, s mindezt gyorsabban, mint a GPT-3 vagy a GPT-4. A hozzáférés azonban nem lesz olcsó, havi 20 dollárt (kb. 7000 forintot) kell kicsengetni érte, cserébe viszont egy meglévő Microsoft 365 előfizetés mellett az Office szoftvereiben is elérhetővé teszi a Copilotot.

Hirdetés

A Copilot Pro tagsággal így például teljes PowerPoint prezentációkat hozhatunk létre pusztán szöveges parancsok útján, vagy bekezdések átfogalmazását és dokumentumok rövid összefoglalását kérhetjük a Wordben. A profi chatbot emellett az Outlook.com-ba is beépül, ahol egyebek mellett az e-mailek megválaszolásában és új levelek írásában tud segíteni.

Ezek a szolgáltatások egyébként egy ideje már elérhetők voltak néhány kiválasztott nagyvállalat számára, az igazi újdonság így az, hogy már a hétköznapi felhasználók is élhetnek velük, amennyiben készek kinyitni a pénztárcájukat. A Copilot Pro végezetül azt ígéri, hogy hozzáférést biztosít majd a mindenkori legújabb OpenAI modellekhez is, beleértve a GPT nyelvi modellt és a DALL-E képgenerátort, akárcsak a szintén havi 20 dollárért mért ChatGPT Plus csomag. A tagság összes előnyéről a Microsoft hivatalos blogposztjában olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.