Hirdetés

A Microsoft nagyon igyekszik frissítésre kényszeríteni a Windows 10-es felhasználókat



|

A Microsoft 365 új funkcióit is elveszi azoktól, akik kitartanak a Windows 10 mellett

Hirdetés

A Microsoft nagyon igyekszik a Windows 11 felé terelni a felhasználókat, például a Windows 10-en futó Microsoft 365-alkalmazások a hamarosan érkező 2608-as verzió után már nem kapnak új funkciókat.

Ez a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, az Outlookot és a csomag többi asztali alkalmazását is érinti, az extra előfizetéssel rendelkező felhasználók Copilot-támogatása szintén a 2608-as kiadásnál fagy be.

Az alkalmazások továbbra is működnek majd, de 2028. október 10-éig kizárólag biztonsági frissítéseket kapnak, ezt követően pedig ezek is megszűnnek.

A Microsoft 365 jelenlegi stabil kiadása a 2607-es verzió, a 2608 azonban augusztus elején már megjelent a tesztcsatornán. Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor pörög ki mindenkinek, de amint elérhetővé válik, a Windows 10-es gépek számára ez lesz az utolsó, új képességeket is tartalmazó Microsoft 365-verzió.

Hirdetés

Egyetlen fontos kivétel a OneDrive asztali alkalmazása, mert ez Windows 10 22H2 alatt 2028. október 10-éig továbbra is megkapja az új funkciókat és javításokat, de a rendszer régebbi verzióin azonban már a OneDrive sem frissül.

A Windows 10 normál támogatása 2025 októberében véget ért, a Microsoft 365-höz azonban három évvel tovább biztosít biztonsági javításokat. Ez nem jelenti azt, hogy minden otthoni Windows 10-felhasználó operációs rendszere is védett marad 2028-ig, mert a lakossági Extended Security Updates program csak egy további évre szól, a hároméves hosszabbítás elsősorban a vállalati ügyfelek számára érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.