Hirdetés

A NASA elhalasztotta az Artemis program indulását



|

Később indul útjára a következő holdrakéta.

Hirdetés

Mindössze 40 perccel a kilövés előtt jelentette be a NASA, hogy a Kennedy Space Centerből induló Orion holdrakéta kilövését kénytelen elhalasztani, így még egy kicsit tovább kell várnunk az Artemis 1 misszió rajtjára. Az Artemis az első nagyobb, a Holdra fókuszáló program az Apollo időszak óta.

A NASA Space Launch System, vagyis az SLS hordozórakéta teljesítményével akadt probléma, az egyik komponensben a folyékony hidrogén áramlása nem volt ideális, ezért a hajtóanyag nem érte el a megfelelő hőmérsékletet.

Hirdetés

A NASA 1972 óta először tervez embert juttatni a Holdra az Artemis program keretein belül, de az Artemis 1 kilövésére még néhány napot várni kell. A jelenlegi tervek szerint a következő lehetséges indítási időpont szeptember 2.

A szakemberek sokáig úgy ítélték meg, hogy a viszonylag korán felfedezett hiba elhárítására lesz elég idejük, de nem sikerült a tervek szerint haladniuk, ezért inkább a biztonság kedvéért néhány nappal elhalasztották a holdrakéta kilövését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.