Hirdetés

A NAV óriási értékű hamis diagnosztikai eszközt és kalóz szoftvert fogott egy panellakásban



|

Hatalmas fogásról számolt be a Nemzeti Adó- és vámhivatal.

Hirdetés

Aki esetleg tilosban járva abban reménykedik, hogy az ünnepekhez közeledve a hatóságok is lustábbá válnak és csökken a lebukás esélye, azoknak igencsak kijózanító lehet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legújabb tanmeséje, amely egy hatalmas fogásról számol be.

A NAV ugyanis nemrég a Facebookon osztotta meg, hogy a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonjog-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) közreműködésével több száz millió forint értékű hamisított autódiagnosztikai eszközt foglaltak le.

A poszt alapján a NAV és a JAF munkatársai kockázatelemzés alapján jutottak el egy nagytarcsai címre, ahol a gépjárművek hibafelderítésére szolgáló hardvert és szoftvert vásároltak. A termék hamisnak bizonyult és számlát sem kaptak róla, így a biztonság kedvéért felkeresték az eladó szintén nagytarcsai lakóhelyét is.

Hirdetés

A panellakásban végül összesen 777 darab hamis autódiagnosztikai eszközt találtak, továbbá 978 darab Elf Bart, vagyis egyszer használatos, Magyarországon betiltott elektromos cigarettát is, 20 millió forint készpénz társaságában. A NAV számításai szerint a hamisított hibafeltáró hardverek értéke 264 millió forint, míg a szoftvereké 556 millió forintra, a jövedéki terméknek minősülő cigarettáké pedig 8 millió forintra rúg.

Az ide kattintva olvasható közlemény alapján ez a JAF történetének legnagyobb fogása, a szervezettel való közreműködésben viszont idén csak Pest vármegyében hat ellenőrzést is tartottak, melyek során 70 millió forint értékű hamisított autódiagnosztikai eszközt foglaltak le, illetve korábban egy Zala vármegyei műhelyre is lecsaptak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.