Hirdetés

A OnePlus szerint jó dolog a kijelzőbe belógó szenzorsáv



|

A gyártó megvédte a szenzorsáv ötletét, és ezek után már biztos, hogy a OnePlus 6 kijelzőjébe is belóg majd egy ilyen.

Hirdetés

Az Opponak hála igazából már korábban láttuk, hogy milyen lesz majd a OnePlus 6, ugyanakkor a sorozatos szivárgások miatt egyre jobban körvonalazódnak a dolgok. A OnePlus ugyan még nem mutatta be a következő okostelefonját, egy döntéséről már most árulkodott: a OnePlus 6 kijelzőjébe tényleg belóg majd egy szenzorsáv. 

Hirdetés

Carl Pei, a OnePlus társalapítója nemrég arról beszélt, hogy a OnePlus érzékelőszigete elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne az előlapi kamera, a hangszóró és a közelségérzékelő szenzor. Ugyanakkor sokkal kisebb, mint az iPhone X szenzorsávja, ugyanis itt nincs szükség különleges arcfelismerő technológiára. 

Carl Pei megvédte összességében a szenzorsávot, ugyanis szerinte ennek hála még több kijelzőt tudnak adni a felhasználók kezébe. Az első ilyen OnePlus okostelefon előlapján 90 százalék körül lesz majd a képernyő aránya. A OnePlus társalapítója szerint ugyanakkor a kijelző alsó keretétől nem lehet könnyen megszabadulni, ugyanis olyan alkatrészek találhatóak alatta, amik a kijelzőt kapcsolják az alaplaphoz. Az Apple persze hajlékony kijelzővel és hátra pakolt csatlakozókkal megoldotta a feladatot az iPhone X-en, de ez a módszer drága és bonyolult. 

A OnePlus azzal igyekszik enyhíteni a kellemetlenségeket, hogy fotók és videók böngészésekor a OnePlus 6 fekete sávot rak majd a szenzorsáv köré, vagyis nem lóg majd be semmi a képbe. Ilyen szoftveres megoldás lesz egyébként az Android P-ben is, gyárilag. Addig is segít majd kitakarni a szenzorsávot a Huawei P20, P20 Pro, valamint a közelgő LG G7 is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.