Hirdetés

A pápa imádkozik, hogy a mesterséges intelligencia az embereket szolgálja



|

Ferenc pápa nagyon reméli, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia úgy fejlődik tovább, hogy tiszteletben tartja az emberi méltóságot.

Hirdetés

Mostanában egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy vajon sikerül-e a robotokat és a mesterséges intelligenciát olyan irányba fejleszteni, hogy azok az emberiség érdekeit szolgálják és az embereket segítsék, vagy pedig pusztán a marketing és a profitszerzés, a minél magasabb hatékonyság a cél.

Ezt az aggodalmat már Ferenc pápa is osztja, aki novemberben arra hívja fel a figyelmet, hogy a hívők imádkozzanak vele együtt azért, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése az emberiséget szolgálja, és ne sértse az emberi méltóságot. 

Hirdetés

A Vatican News közlése szerint mesterséges intelligenciát valamilyen formában ma a cégek 37 százaléka használ már, és az egyházfő úgy véli, ez segíthet jobb világot teremteni, de csak ha a közös jót szolgálja.

A pápa reméli, hogy a technológiai fejlődés nem okoz majd még nagyobb egyenlőtlenségeket a társadalomban, mert ha így lesz, akkor valóban nem veszik a tech cégek figyelembe az emberi méltóságot. 

Az Enel ügyvezetője ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a nagy cégek feladata, hogy a fejlesztések eredményeiből mindenki profitáljon, lehetőség és jólét szülessen, és a jelenünkre, jövőnkre való tekintettel tisztelnünk kell az embereket, a környezetre kell figyelnünk, és a fenntarthatóságot kell szem előtt tartunk, máskülönben a technológiai fejlődés többé nem lesz az emberiség szövetségese. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.