Hirdetés

A Play Store titkos szerződéseit támadja az Epic újabb jogi lépése



|

Még közel sincs vége a két vállalat pereskedésének, komoly lépéssel kerülhet előnybe az Epic Games.

Hirdetés

Amellett, hogy az Epic Games az Apple-lel is éppen pereskedik, a cég tovább folytatja a jogi küzdelmet a Google-lel az androidos Play Store-hoz kapcsolódóan. Az újonnan beadott dokumentumokkal előnybe kerülhet az Epic a Google-lel szemben, ugyanis az iratok alapján egy évek óta működő, kétes megállapodásokra hívja fel a cég a bíróság figyelmét.

Az úgynevezett Project Hug program célja, hogy a Google biztosítsa magát a versenytársakkal szemben úgy, hogy az applikáció fejlesztőket több módon is igyekeznek meggyőzni a Play Store-exkluzivitással.

Hirdetés

 A The Verge információi alapján a Project Huggal a Google befolyásolta a fejlesztőket, hogy kizárólag a Play Store felületén publikáljanak, és titkos szerződésekkel több száz millió dollárt költött a cég arra, hogy így kizárjon más disztribúciós csatornákat.

Sőt, a dokumentumok alapján a Google megszegte a versenyjogi szabályokat, és az Apple-lel is együttműködött bizonyos területeken. Emellett a Premier Device Programmal pedig a telefongyártóknak ajánlott olyan feltételeket, amelyekkel meggyőzte őket, hogy kizárólag a Play Store legyen előre telepítve a készülékeken.

A Google egyelőre nem adott ki nyilatkozatot az újonnan benyújtott és publikált dokumentumokkal kapcsolatban, de nyilvánvalóan már a vállalat jogászai dolgoznak az ügyön, a fejleményekről beszámolunk majd nektek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.