Hirdetés

A Samsung is visszatérne az AR/VR headsetek piacára, de az Apple Vision Pro mindent felrúgott



|

Nagyon úgy fest, hogy a Samsungnak át kell gondolnia korábbi terveit.

Hirdetés

Nem is olyan régen a Samsung még egészen kompetens versenyzőnek számított a kiterjesztett valóság piacán, elég csak a HMD Odyssey headsetre vagy épp a mobilos Gear VR-ra gondolni. Ezektől azonban már évek távlatára vagyunk, épp itt lenne az ideje villantani valami újat. Ez a "valami új" pedig tervben is volt, csak aztán jött az Apple, és bedobott valami olyat, ami egészen más ligában játszani, mint a jelenlegi, vagy jelenleg tervezett headsetek. 

Az Apple Vision Pro (ami megvásárlásához egyébként időpontot kell majd kérni) karnyújtásnyi távolságra helyezte azt a jövőképet, amit eddig maximum sci-fi mozifilmekben láthattunk, erre pedig értelemszerűen a Samsungnak is reagálnia kell valamilyen formában.

Hirdetés

A dél-koreai médiából származó új jelentések szerint a Samsung már épp a nagy visszatérést készítette elő, és 2024 elején meg is akarta kezdeni egy teljesen új hardver tömeggyártását. Aztán jött az említett Apple Vision Pro. 

Az Apple headsetjére válaszul a Samsung azonnal behúzta a kéziféket, és jelenleg az újratervezés szakasza zajlik. Iparági értesülések szerint a HMD Odyssey utódjának szánt eszközt még visszaküldték 3-6 hónapnyi fejlesztésre, hogy egyáltalán legyen bármi esélye a Vision Próval szemben. 

Kíváncsian várjuk, mire lesz majd képes a Samsung VR-eszköze a nagy újratervezés után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.