Hirdetés

A Samsung megmutatta, hogy hol van a szén a Galaxy Note 9-ben



|

Elege lett a találgatásokból és a készüléket darabokra szedő kritikusokból a Samsungnak, ezért megmutatta, hogyan is működik a Galaxy Note 9 hűtési rendszere.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben nagyon sokat beszélnek az emberek a Samsung Galaxy Note 9 hűtési rendszeréről. Már a bemutató előtti szivárgások érdekesek voltak, a bejelentés során pedig víz- és szénalapú hűtési rendszert emlegetett a gyártó. Az emberek figyelmét sikeresen felkeltette ezzel. 

Hirdetés

Azóta egyre többen bontják darabokra a Galaxy Note 9-et, és a tudomány nevében keresik a készülékben lévő vizet és szenet. 

Egy darabig sokan tévesen vízhűtéses rendszernek hitték ezt a megoldást, ezt a téves elképzelést végül sikerült eloszlatni. A kritikusok mindenesetre arra jutottak, hogy bár víz van valamilyen formában a Galaxy Note 9 belsejében, szenet nem találnak. 

A Samsungnak elege lett a találgatásokból, ezért közzétett néhány képet, amelyen egyértelműen elmagyarázza a részleteket. 

Valóban van víz a Galaxy Note 9 hűtési rendszerében: ez gőzzé alakul a processzor hőjének hatására, majd a réz csövön keresztül haladva később megint víz lesz belőle, ha eléggé lehűlt a túloldalon. A szén pedig egy hővezető anyagként van jelen (TIM), ami közvetlenül a chipen helyezkedik el, és a hő átadását segíti a réz elemeknek. A Samsung szerint a szénalapú hővezető anyag kilencszer jobb, mint a szilikon. 

Értelemszerűen maga a processzor is nagyon kicsi, ezért a szénréteg vastagsága valószínűleg mikronokban mérhető. Nem nehéz tehát elsiklani felette, főleg, ha nem tudjuk, merre keressük. Mindenesetre valóban van szén a Galaxy Note 9-ben, tehát a Samsung részéről nem marketinges trükk volt a víz-és szénalapú hűtési rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.