Hirdetés

A Siri okos, de mégis a legbutább



|

Letesztelték az okoshangszórók asszisztenseit - a Siri lett az utolsó, pedig valójában sokat tud.

Hirdetés

Az okoshangszórók lelke a virtuális asszisztens, és bár az Apple-nek rég ott van a Siri, saját okoshangszórót csak most dobott piacra az óriás. A HomePod érkezésével persze ideje volt összemérni a mezőny nagyjainak tudását. A Loup Ventures meg is tette: a teszt során az Apple Siri, az Amazon Alexa, a Google Assistant és a Microsoft Cortana tudását mérték össze

Hirdetés

A négy asszisztens 782 kérést/kérdést kapott. A HomePod Sirije 52,3 százalékban tudott pontos választ adni, ezzel pedig az utolsó lett. A Microsoft Invoke Cortanája 57 százalékban volt pontos, míg az Amazon Echo és a Google Home okoshangszórók 64 és 81 százalékban válaszoltak pontosan. 

Gene Munster, a Piper Jaffray korábbi elemzője rámutatott, hogy a Sirivel az a probléma, hogy nem tud olyan feladatokat kezelni, amelyek a naptárral, navigációval, levelezéssel, telefonálással kapcsolatosak. A Siri ugyan válaszolna mindegyik témában, de a HomePodon nem teheti. Ha ezt kivonják az egyenletből, a pontossága 67 százalékra javul. 

Az elemző szerint a Siri a kérdések 99,4 százalékát érti meg, annak ellenére, hogy a négy asszisztens közül a legkevesebbre tudott választ adni. A HomePodot mindenesetre jobb hallgatni, mint a többi okoshangszórót, és a Siri hangja is sokkal emberibb, mint egy iPhone-on. Plusz pontot kapott azért is, mert nem ismétel meg mindent úgy, mint az Alexa vagy a Google Assistant. 

Munster szerint idén a HomePod a piac 12 százalékát hódítja meg, míg 52 és 32 marad az Amazonnak és a Google-nek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.