Hirdetés

A taxival utazóknak segítene a Google Térkép



|

A Google Térkép egyik új funkciója szól, ha a taxink komolyabb mértékben eltér a tervezett útvonaltól.

Hirdetés

Pénzt spórolhat, de adott esetben még életet is menthet a Google Térkép egyik közelgő új funkciója. Az XDA egyik szerkesztője számolt be elsőként a Google Térkép újdonságáról, amely képes megjeleníteni és követni az ideális útvonalat akkor, amikor taxival vagy valamilyen Uber jellegű járművel utazunk. 

Hirdetés

A beállítás képes mobilos figyelmeztetéseket megjeleníteni, amennyiben a jármű 500 méterrel vagy annál többel eltér a tervezett útvonaltól. Az út haladását pedig valós időben lehet megosztani másokkal. 

Mindez különösen hasznos lehet olyanok számára, akik számukra ismeretlen helyeken közlekednek taxival - ilyenkor ugyanis azonnal tudhatják, ha a sofőr extra körökkel szeretne több pénzt kicsikarni belőlük. Természetesen biztonsági szempontból is hasznos a funkció. 

Némi rossz hír azonban, hogy ez a funkció eddig csak Indiában bukkant fel. Mivel ez az egyik legnagyobb mobilos piac, ezért logikus, hogy a Google itt teszteli - remélhetőleg hamarosan más régiókba is eljut az újítás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.