Hirdetés

A Tesla-tulajok szívták meg Elon Musk és a Disney cicaharcát



|

Elon Musk az autógyártót is bevonta a Twitter/X hirdetésein kipattant balhéba.

Hirdetés

Néhány hete ismét válságos a helyzet az X, vagyis az egykori Twitter körül, miután a tulajdonos Elon Muskot antiszemitizmussal vádolták meg egy online komment miatt. A milliárdos hiába magyarázkodott, az ügy következményeként a renoméjukat féltő hirdetők tömegesen hagyták ott a közösségi oldalt, nehéz pénzügyi helyzetbe sodorva az üzemeltetőt.

Ezt maga Musk is elismerte, aki a The New York Times novemberi konferenciáján árulta el, hogy a bojkott akár az X végét is jelentheti, nemes egyszerűséggel azt üzenve az abban résztvevő vállalatoknak, hogy baszódjanak meg. A milliárdos itt külön kiemelte a Disney vezérigazgatóját, Bob Igert, aki ugyanezen a rendezvényen kicsivel korábban úgy nyilatkozott, hogy a történtek után nem szeretné, ha kapcsolatba hoznák Muskkal.

Hirdetés

Most pedig újabb fejezethez érkezett a két üzletember cicaharca, az X felületén ugyanis több Tesla-tulajdonos is arról számolt be, hogy eltűnt az autójuk fedélzeti rendszeréből a Disney+ streaming platformhoz tartozó alkalmazás. Az Electrek értesülései szerint a fejlemény mögött nem a szórakoztatóipari óriás, hanem a Muskhoz tartozó autógyártó áll.

A Tesla még 2021-ben adta hozzá a Disney appját a Teslák "Theater mode" felületéhez, a tulajdonosoknak azonban a továbbiakban az egyebek mellett a Star Wars, a Marvel és a National Geographic-tartalmakat is kínáló platform nélkül kell boldogulniuk.  

Az Electrek forrásai úgy tudják, hogy a Tesla még a múlt héten figyelmeztette a Disney-t, hogy törölni fogja a Disney+ natív alkalmazását, nem fűzve hivatalos indoklást a döntéshez. Pár nappal később viszont annyiban finomította a dolgot az autógyártó, hogy csak azoknál távolítja el az appot, akik korábban sosem használták.

E sorok írásakor nem egyértelmű, hogy végül melyik forgatókönyv vált valóra, de az X-en mindenesetre akad olyan anyuka, aki amiatt panaszkodik, hogy el kellett magyaráznia a gyerekeinek, hogy miért nem tudnak Disney+-tartalmakat nézni a kocsiban. Amennyiben valódi a sztori, abból arra következtethetünk, hogy Musk végül az összes Teslát Disney-mentessé tette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.