Hirdetés

A TikTok csak Európában közel 29 ezer koronavírusos videót törölt már idén



|

Sokan félrevezető információkat közölnek a járványról, ezzel pedig megsértik a platform szabályzatát.

Hirdetés

A koronavírus már önmagában komoly károkat okoz a világban, ám sokan csak tetézik a bajokat azzal, hogy álhíreket találnak ki és terjesztenek a járvány kapcsán. Több platformon is komoly problémát jelent ez az egész, és ez alól a sokak által kedvelt, rövid videós tartalmakkal operáló TikTok sem jelent kivételt.

Hirdetés

Az appot üzemeltető ByteDance nemrég arról számolt be, hogy idén már nagyjából 29 ezer olyan videót kellett törölniük Európában, ami a koronavírushoz kapcsolódott és megszegte a szabályokat. Ezek között közel 3000 anyag konkrétan hamis egészségügyi információkat tartalmazott, amelyek potenciálisan károsíthatták az emberek épségét.

A TikTok egyébként számos, a koronavírushoz kapcsolódó videónál megjelentetett már egy jelzést, amin keresztül a felhasználó valódi információkhoz juthat a járványt illetően. Ez az apróság megközelítőleg 7 millió európai anyagnál jelent már meg, és nagyjából 52 millió alkalommal lett megnyitva. 

A legjobb, amit felhasználóként tehetünk, hogy igyekszünk a hivatalos, megbízható forrásokból tájékozódni. Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a TikTokon érdemi infókat kapunk a járvány kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.