Hirdetés

A TikTok közel 100 millió dolláros bírságot fizet az Egyesült Államoknak



|

A cég úgy döntött, hogy az elhúzódó pereskedés helyett jobban jár hosszabb távon, ha most kifizet egy nagyobb összeget.

Hirdetés

Csoportos peres eljárásokat indítottak a TikTok ellen az USA-ban, amelyek szerint a vállalat visszaélt a felhasználók személyes adataival. Korábban Donald Trump ennek okán is ki akarta tiltani az országból az applikációt, viszont Joe Biden a cég felvásárlását kényszerítő rendeletet nemrégiben felfüggesztette.

A cég, illetve a tulajdonos ByteDance pedig a perekkel kapcsolatban úgy döntött, hogy inkább megegyezésre jut egy komolyabb bírság kifizetésével, mivel nem szeretne ebben a kényes helyzetben még évekig pereskedni is.

Hirdetés

A TikTok ellen a személyes adatokkal való visszaélés, valamint az ezek alapján az egyéni felhasználóknak célzott reklámozás miatt 21 per indult. A vállalat természetesen tagadta, hogy visszaélne a felhasználók adataival, és kijelentette, hogy a cég célja továbbra is egy biztonságos, szórakoztató közösségi tér megteremtése. A TikTok úgy döntött, hogy megegyezésre jut egy bírság kifizetésével, amelyet az amerikai hatóságok 92 millió dollárban határoztak meg.

Emellett a TikTok beleegyezett, hogy a továbbiakban minden olyan tevékenységet elkerül, amelyek összekapcsolhatók a felhasználók biometrikus adatainak tárolásával, a GPS-adatok gyűjtésével, illetve az egyéni információk az országon kívüli küldésével vagy tárolásával. A cég egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy emiatt kénytelen lesz-e változtatni az applikáció felhasználói feltételein és adatvédelmi politikáján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.