Hirdetés

A Tinder azt akarja, hogy videózd le magad, és nagyon jó oka van erre



|

Videós szelfikkel fokozza a biztonságot a társkereső alkalmazás.

Hirdetés

Az internet többi szegletéhez hasonlóan sajnos a randiappokat sem kerülik el a csalók, akik ebben az esetben valaki másnak kiadva magukat ejtik át a társaságra vágyó áldozataikat. A mesterséges intelligenciás képgenerátorok megjelenésével már fotókat sem muszáj lopni az ilyen akciókhoz, hiszen az algoritmusok pillanatok alatt létrehoznak egy személyt, aki biztosan nem bukkan fel a Google képkeresőjében.

A világ legnépszerűbb társkereső alkalmazásának számító Tinder korábban az imposztorok kijátszására vezette be az ellenőrzött fiókok megkülönböztetését, amelyeknél egy Twitter-szerű pipás jelvény mutatja, hogy az illető egy fotóval igazolta a személyazonosságát az üzemeltető felé. Ezt a rendszert fejlesztik most tovább a még biztonságosabb videós ellenőrzés implementálásával.

Hirdetés

A Tinder közleménye szerint aki a kék plecsnire vágyik, annak mától kezdve már egy videót kell készítenie magáról, amit mesterséges intelligencia segítségével vetnek össze a profilján használt képpel. Amennyiben megvan az egyezés, a felhasználó elnyeri a "Photo Verified Cuties" státuszt. Az új, biztonságosabb hitelesítést a randiapp nem házon belüli technológiával, hanem egy meg nem nevezett külső partner segítségével végzi el.

A meglévő Photo Verified-tagok a következő hetek során értesítést kapnak majd arról, hogy amennyiben meg akarják őrizni a jelvényüket, újból hitelesíteniük kell a profiljukat a videós ellenőrzéssel. Később pedig érkezik egy új beállítás, ami lehetővé teszi, hogy a hitelesített felhasználók csak a szintén hitelesített felhasználók üzeneteit láthassák.

A változtatások kapcsán a Tinder hangsúlyozta, hogy a párkeresők számára fokozottan megéri a személyazonosságuk igazolása: a cég statisztikái szerint a 18-25 éves felhasználók körében a Verified-plecsni 10%-kal emeli a "matchelés" esélyét.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.