Hirdetés

A Toyota igazi motort faragott egy pokémonból



|

Egy különleges projekt világít rá, hogy óriási geekek dolgoznak a Toyotánál.

Hirdetés

Már több mint 30 év telt el azóta, hogy az eredeti Game Boyon debütált az első Pokémon játék, a világ viszont azóta sem unt rá a gyűjthető szörnyecskékre, a franchise ugyanis folyamatosan bővül az újabb és újabb kalandokkal, legutóbb a 2022-ben kiadott Pokémon Scarlet és Violet képében, melyek ugyan messze nem lettek a széria legjobban sikerült darabjai, de azért  ezeket is viszik, mint a cukrot.

Most pedig kiderült, hogy a Toyotánál is vannak óriási rajongói a játéknak, a világ egyik legnagyobb autómárkájánál ugyanis egy nem mindennapi géppel tisztelegtek a Pokémon Violet előtt.

Hirdetés

A napokban egy X-felhasználó hívta fel rá a figyelmet, hogy a vállalat prototípusokért felelős mérnökcsapata, a Toyota Engeineeing Society egy különleges motorkerékpáron dolgozik, amit a játék egyik pokémonja, Miraidon ihletett. Ez a robotsárkány-szerű lény a szörnyek 11. generációjába tartozik, és azon túl, hogy ő a Pokémon Violet kabalafigurája, egyben közlekedési eszközként is szolgál, köszönhetően az alakváltó képességeinek.

Ahogy a poszt mutatja, a toyotások életnagyságban készítették el a különleges pokémont, ennél több viszont nem derült ki a MIRAIDON Projetről, így nem tudni, hogy a jármű tényleg működik-e, és ha igen, milyen teljesítmény és menettulajdonságok jellemzik. A rajongók helyében sajnos nem fogadnánk rá, hogy valaha is sorozatgyártásba kerül a típus, de érdekességként abszolút lenyűgöző a motorkerékpár.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a pokémonok összetalálkoznak a járműgyártók világával, a 90-es évek végén ugyanis a Nintendo Pikachuvá alakított VW Beetle-ökkel reklámozta a játékokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.