Hirdetés

A Twitter alapítója elnézést kért az internet központosítása miatt, visszasírja az IRC-s időket



|

Érzi, hogy neki is szerepe volt a világháló centralizálásában, és úgy véli, a folyamat ártott az internetnek.

Hirdetés

Hosszú ideig vitatkozhatnánk arról, mit adott a világnak a Facebook, a Twitter, a Google, és a közösségi média többi felülete, illetve mit vett el, de tény, hogy az új platformok megjelenése megváltoztatta az életünket, a tartalomfogyasztási szokásainkat, azt is, ahogy és ahonnan informálódunk, és azt is, amennyi személyes adatot önkéntesen átadunk, közszemlére teszünk.

A Twittert alapító Jack Dorsey a platformon posztolt egy üzenetet, amiben beismerte, nem tartja jó dolognak az internet centralizálását, és sajnálja, hogy neki is szerepe volt benne.

Hirdetés

"A Usenet, az IRC, a világháló... sőt az email (PGP-vel) napjai fantasztikusak voltak. A felfedezés és az egyéniség cégek irányába történő centralizálása ártott az internetnek. Tudom, hogy ezért részben én vagyok a hibás, és sajnálom."

Dorsey társaival együtt 2006-ban indította el a Twittert, és először 2008-ig, majd 2015. és 2021. november 29. között volt a cég ügyvezetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.