Hirdetés

A YouTube is feloldotta Donald Trump tiltását



|

A korábbi elnök továbbra is lobbizik, ezért a Google szerint úgy igazságos, ha újra hallathatja a hangját.

Hirdetés

Több mint két év telt el azóta, hogy Donald Trump magára haragította az USA lakosságának felét, továbbá az internet jelentős részét azzal, hogy nem fogadta el a választások eredményét, a követőinek pedig ködös jelzéseket adott azzal kapcsolatban, hogy mégis mit kellene tennie azoknak, akik vele együtt elcsaltnak érzik a választást.

2021. január hatodikán végül a közösségi oldalak többségéről eltűnt az elnök, miután a követői, tulajdonképpen az ő utasítására betörtek a Capitoliumba.

Hirdetés

Pénteken a YouTube egy közleményben tudatta, miután alaposan megvizsgálták, hogy milyen potenciális veszélyekkel járhat a továbbra is aktív politikus visszaengedése a platformra, úgy érezték helyesnek, ha feloldják a tiltását:

"A mai naptól kezdve Donald J. Trump csatornája már nem korlátozott, újra tölthet fel videókat, [...] Gondosan felmértük a valós erőszak továbbra is fennálló kockázatát, közben azonban egyensúlyt és lehetőséget kell teremtenünk a választóknak, hogy egyenlően halhassanak minden, a választásban érdekelt politikustól."

Tavaly novemberben Elon Musk volt az első, aki a nagy platformok közül visszaengedte a volt elnököt a Twitterre, idén januárban pedig a Meta is bejelentette, hogy visszavárja Donald Trumpot. A kérdés már csak az, hogy Trump megadja magát, és visszatér a népszerű oldalakra, vagy kitart a Truth Social mellett, ami a saját közösségi oldala, csak épp az indulása óta tetszhalott állapotban van. A Twitterre mondjuk nem akar visszamenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.