Hirdetés

Akkor is követnek, ha törölsz egy appot a mobilodról



|

A fejlesztők az alkalmazásaik törlése után követnek téged, és igyekeznek rávenni, hogy telepítsd újra az eltávolított appot.

Hirdetés

Az appfejlesztők új játékba kezdtek, méghozzá olyanba, amit mindkét nagy mobilos platform szabályzata tilt. A fejlesztők ugyanis képesek követni, hogy milyen appokat törölsz az okostelefonodról. Amint megtudják, hogy száműzted a szoftverüket a készülékedről, tovább követned, és hirdetések felhasználásával igyekeznek elérni, hogy azt újra telepítsd. 

Hirdetés

A törlések követését néma átküldési értesítésekkel oldották meg. A telepített appot megpingelik, és ha az app nem küld visszajelzést, akkor az már fejlesztői oldalon töröltnek számít. 

A néma átküldési értesítések felhasználása a hirdetőlistákhoz nem megengedett, sem az Apple, sem a Google platformján. Ennek ellenére egyik óriás sem tett még semmit a fejlesztők új gyakorlata ellen. A törlések követése mögött az eredeti ötlet egyébként az volt, hogy megtudják, nőtt-e az eltávolítások száma egy frissítés után. Ennek hála tudhatták, hogy mennyire fogadták az emberek jól a frissítéseket. 

Alex Austin, a Branch Metrics ügyvezetője általánosságban is elég aggályosnak tartja, hogy a fejlesztők azután is követik az interneten az embereket, hogy azok lemondtak a termékeik használatáról. 

A Bloomberg szerint ilyen szolgáltatást kínál az Adjust, az AppsFlyer, a MoEngage, a Localytics és a CleverTap. Ezt használja az amerikai T-Mobile, a Spotify Technology, a Yelp és a Bloomberg is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.