Hirdetés

Amerika nélkül is megelőzheti az Apple-t a Huawei



|

A Huawei ügyvezetője szerint alaptalan spekulációra épülnek a kémkedéssel kapcsolatos vádak, ugyanakkor még az amerikai piac nélkül is képes lesz túlszárnyalni az Apple-t és a Samsungot a gyártó.

Hirdetés

Richard Yu, a Huawei ügyvezetője már többször hangoztatta, hogy a vállalata célja az, hogy az Apple-t és a Samsungot megelőzve a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon. A cég azt remélte, hogy ebben a két legnagyobb amerikai mobilszolgáltató is a segítségére lesz. A Verizon és az AT&T ugyan nagy erőkkel készült a Mate 10 Pro reklámjára, de az amerikai kormány nyomására végül mindentől visszaléptek. Ezután a Best Buy is visszalépett a Huawei termékek forgalmazásától. 

Hirdetés

Az amerikai kormány szerint a Huawei közel áll a kínai kormányhoz, ezért az amerikai törvényhozók azt mondják, hogy az amerikaiaknak nem szabad Huawei termékeket vásárolniuk vagy használniuk. A botrány alapját egy 2012-es jelentés adja, amely szerint a Huawei és a ZTE arra használhatta az eszközeit, hogy kémkedjen az amerikai cégek és fogyasztók után. 

Mindezek miatt az amerikaiak lemaradnak majd a nemrég bemutatott, nagyszerűnek ígérkező és tripla kamerás Huawei P20 Pro zászlóshajóról is. 

Az elmúlt hónapok történéseiről nemrég Richard Yu, a Huawei ügyvezetője is beszélt. Yu azt mondja, hogy az amerikai kormány kémkedéssel kapcsolatos vádjai alaptalan spekulációra épülnek. A Huawei egyelőre nem mond le az amerikai piacról, bár tudja, hogy ott továbbra sem ismert márka, ezért fel kell építenie önmagát. Az első lépés a fogyasztók bizalmának elnyerése lenne. Yu szerint a Huawei kész a nyitott és átlátható kommunikációra, ha az tényeken alapszik. 

Yu hozzátette azt is, hogy a Huawei akkor is képes lesz megelőzni az Apple-t és a Samsungot, ha kizárják az amerikai piacról. A Huawei 2017-ben 153 millió okostelefont szállított le (idetartoznak a Honor készülékek is), az árbevétele pedig 32 százalékkal emelkedett. Az IDC szerint a Samsung és az Apple tavaly 317,1 és 215,8 millió okostelefont szállítottak le. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.