Hirdetés

Amerikában 37 állam perelte be a Google-t, most épp a Play Store miatt



|

Alig pár héttel azután, hogy az Európai Unió bíróság elé rángatta a céget, most az Egyesült Államokban is szorongatják őket.

Hirdetés

Tavaly 3 trösztellenes pert is indítottak a Google ellen, júniusban pedig az Európai Unió jelentette be, hogy vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, alkalmaz-e törvénytelen módszereket a vállalat, hogy megőrizze reklámpiaci előnyét. A Play Store-t egyébként nem kell majd bemutatni a bíróságon, ahová a most kirobbant ügy kerül, hiszen itt vizsgálják azt is, sértett-e törvényt a Google, amikor törölte a Fortnite-ot az alkalmazásboltból.

A szerdán benyújtott kérvény épp azután látott napvilágot, hogy a Google bejelentette, változtat a korábbi szabályozáson, és a fejlesztők bevételéből a korábbi 30 helyett csak 15%-ot vesz le minden évben az első egymillió dollárból.

Hirdetés

A márciusi bejelentéskor a cég úgy nyilatkozott, hogy ezzel a Play Store-ra fejlesztők 99%-ának 50%-kal csökkennek a költségei. Cserébe a vállalat még az idén bevezeti majd, hogy minden fizetésnek a Play Store rendszerén kell keresztülmennie, ami érthetően fáj az olyan vállalatoknak, mint a Netflix vagy a Spotify.

A Google egy blogbejegyzésben reagált a perre, amit egyrészt furcsának, másrészt alaptalannak nevezett, mert szerintük a platform több szabadságot és döntést kínál, mint mások. Szerintük az eljárás nem a kishalakat próbálja védeni, hanem épp azoknak a nagyoknak próbál kedvezni, akik használják a Play Store előnyeit anélkül, hogy fizetnének érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.