Hirdetés

Androidra vált a Renault, a Nissan és a Mitsubishi



|

A Google megállapodott a gyártókkal, ami mérföldkövet jelenthet: az Android eddig nem tudott betörni az autós piacra.

Hirdetés

A világ legnagyobb autócsoportjával állapodott meg a Google nemrég: 2021-től kezdődően a Renault, a Nissan és a Mitsubishi autóiban Android rendszerű infotainment rendszer kap majd helyet. 

Hirdetés

Az autógyártók mindeddig korlátozott funkcionalitású rendszereket választottak, ezeket ugyanis könnyebben tudták kezelni, nagyobb volt a befolyásuk a termékek fölött. Eddig egyetlen nagyobb autógyártó sem volt hajlandó megállapodni a Google-lel (a Volvo kínál Android Autót, de kisebb gyártónak számít). 

A mostani együttműködés nagy mérföldkövet jelent, és egyes elemzők szerint mindent megváltoztat. A jövőben még több autógyártó követheti ezt a példát, és szerelheti fel Androiddal az autóit. 

Állítólag a jövőben a Google Assistant segítségével, hangalapon kezelhetjük majd az autóinkban az eszközöket. Az infotainment rendszerekre pedig a Google Play Áruházból telepíthetünk appokat, a navigációért pedig a Google Térkép felel majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.