Hirdetés

Annyi Nvidia kártyát vett a TikTok, hogy egész Kínának elég lenne



|

A vállalat felfoghatatlan összegeket fektet a mesterséges intelligenciába.

Hirdetés

Tavaly Kínában összesen durván egymilliárd dollárt költöttek grafikus chipekre. Idén alig 6 hónap kellett ahhoz, hogy ekkora összeget tapsoljon el egyetlen vállalat, a TikTok mögött álló ByteDance.

Természetesen nem gamer kocsmákat akarnak nyitni: az Nvidia mesterséges intelligenciára kihegyezett kártyáit vásárolják ész nélkül, nehogy lemaradjanak a forradalomról, ami alapjaiban felforgathatja a jövőnket.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államokban export-korlátozást vezettek be az Nvidia és az AMD legfejlettebb MI-chipjeire, így a nemrég bemutatott H100-as modelleket a Kínai piacra nem is értékesíthetik a zöldek. A korlátozás kezdetét végül szeptemberig kitolták, a jelenlegi helyzetet tehát valahogy úgy kell elképzelni, mint az És megint dühbe jövünk c. film ikonikus jelenetét, csak itt azon megy a verseny, hogy tud-e annyi chipet gyártani az Nvidia, amennyit felszívnak az óriáscégek.

Nem csoda, hogy az idei Computexen is a mesterséges intelligencia és a felhő alapú technológiák voltak fókuszban a zöldeknél. A vállalat természetesen nemcsak hardvert, hanem szoftvert is fejleszt, ez utóbbi azonban még messze nem tökéletes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.