Hirdetés

Úgy szórják az emberek az AirPods fülhallgatókat, mintha kötelező lenne



|

Juhé, kijött a vezeték nélküli fülhallgatónk, mondta az Apple. Ajjaj, mindenkinek ki fog esni a füléből, mondták sokan. Á, dehogy, mondta az Apple. Csak tartsd a söröm, mondta az élet.

Hirdetés

Az Apple még 2016 decemberében adta ki az első generációs AirPods füflhallgatót, amit úgy reklámoztak, mint a szeletelt kenyér után következő legcsodálatosabb találmányt az egész világon. Tény, hogy az idén márciusban már második generációjához érkezett fülhallgató műszakilag nagyszerű találmány, hiszen a Bluetooth zenehallgatás és telefonhívások mellett lehet rajta társalogni az iPhone-ban ügyködő Sirivel, az oldalán koppintgatva tudjuk vezérelni és vezeték nélkül tölthető is, de pont az a nagy hátránya, ami az előnye is: hogy nem lóg belőle vezeték.

Hirdetés

Már az első generáció bejelentésekor elég sokan kezdték kritizálni a dizájnt. Azt most hagyjuk is, hogy többen viccet csináltak abból, hogy milyen lesz, amikor az emberek a fülükből kiálló fehér pöckökkel rohangásznak az utcán, embere válogatja, kinek mi tetszik, szóval ugorjunk. Van ugyanis egy sokkal nagyobb probléma: mivel vezeték már nem köti az iPhone-hoz és úgy egyáltalán sehová, az apró füles egy pillanat alatt kicsúszhat a fülünkből vagy behelyezés és eltávolítás közben a kezünkből, és ha mindez rossz helyen történik, akkor búcsút mondhatunk a miniatűr drágaságnak. Ráadásul az AirPods fülbe kerülő részének kialakítása inkább a régi "gombfüleseket" idézi, tehát nem ül be olyan biztosan a hallójáratba, mint a manapság elterjedt szilikonos, fontópiás változatok. Azt pedig, hogy az AirPods fülhallgatók milyen mértékben potyognak szerteszét, nem is az egyéni reakciók mutatják meg legérzékletesebben, hanem például egy közlekedési vállalat tapasztalatai.

Füles már sínen van

Mostanában San Francisco tömegközlekedési vállalata, a BART (Bay Area Rapid Transit) ugrott rá a témára, nem is véletlenül: az utasok ugyanis folyamatosan bombázzák őket üzenetekkel, közösségi posztokkal és telefonhívásokkal, miután beejtik a fülhallgatóikat a metrósínekre vagy az állomások egyéb nehezen hozzáfférhető helyeire.

A BART Twitter csatornája például már olyan lett, mint egy elveszett AirPods fülesek visszatéréséért küzdő fórum, de a legszebb az, hogy már maga a közlekedési vállalat is beleállt a trendbe és viccelődik a dologgal. A Mashable legutóbbi cikkét is megosztotta, amelyben az idén érkező AurPods 3-ról pletykálnak. A BART szerint csodálatos, hogy jön a harmadik generáció, de az változatlanul megmarad, hogy ezek is az ő sínjeik közé fognak potyogni.

A közlekedési vállalat egyébként szorgosan segít visszaszerezni a füleseket és igyekszik minden üzenetre válaszolni - még egy olyan hosszabbítós csipeszt is összeraktak, amivel a peronokról le lehet nyúlni a vágányok közé esett apróságokért. Emellett pedig annyit tudnak tenni az ügyben, hogy folyamatosan figyelmeztetik az utasokat, hogy a peronok szélein állva, valamint a járművekre fel-leszállás közben próbálják nem bizgerálni a fülhallgatókat.

Egyébként Amazonon és egyéb filléres helyeken rakásnyi olyan megoldást lehet találni, ahol valamilyen nyakbaakasztót kínálnak az AirPods-ra, ami mondjuk olyan, mint légpárnás járműre biztonsági kereket szerelni, de tény, hogy ha már valaki jó drágán beszerez egy almás fülhallgatót, két dollárért igazán megpróbálhatja megvédeni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.