Hirdetés

Az Apple megszűri a koronavírussal kapcsolatos appokat



|

Ezek szerint nem lesz az App Store-ban vírus elleni Grabovoj-szám generátor és virtuális gyógyító imamalom.

Hirdetés

Manapság egyáltalán nem nehéz összedobni egy alapszintű mobilalkalmazást, csak egy hangzatos név kell neki, aztán mehet is kifelé a különféle app store-okba. Ha nincs benne vírus vagy egyéb kártevő, akkor esélyesen gyorsan jóváhagyják (a kritikusok szerint néha akkor is sikerül, ha van bennük, de ez más tészta), és innentől jöhetnek a letöltések a világ minden tájáról - ráadásul, ha valami fizetős opciót is beletesz a fejlesztő, akkor lehet hátradőlni és várni a profitot.

Hirdetés

Pont ezért aztán sokszor előfordul, hogy valamilyen aktuális témához kapcsolódóan megszaporodnak a teljesen hasznavehetetlen appok, ami még szintén nem akkora probléma, de amikor a koronavírussal kapcsolatban próbálkozik boldog-boldogtalan eléggé kétes információtartalmú, vagy akár teljesen félrevezető alkalmazásokkal, akkor azért érdemes ezekre külön is odafigyelni.

Az Apple épp ezért közölte, hogy minden olyan app, amely a COVID-19 koronavírushoz kapcsolódik, mostantól sokkal szigorúbb elbírálás alá esik, mielőtt kikerülhet az App Store kínálatába. Egyrészt csak kormányzati szervek, egészségügyi és egyéb kapcsolódó non-profit szervezetek, egészségügyi cégek és oktatási intézmények adhatnak be ilyen alkalmazásokat elbírálásra, és ezek tartalmát sokkal komolyabban ellenőrzik majd.

Nem számíthatnak túl jóra azok, akik szórakoztató, vagy akár kifiguirázó jellegű appokat, játékokat készítenek a koronavírusról, főleg akkor, ha ezért még közvetlenül, vagy appon belüli vásárlással pénzt is kérnek, az Apple szerint a téma túl komoly és érzékeny ahhoz, hogy ilyesmivel elbagatellizálja bárki, sőt még nyerészkedjen is rajta.

Ha viszont valaki tényleg komoly, felvilágosító jellegű, vagy egyéb segítséget nyújtó appot ad be, az Apple kéri, hogy minden esetben kattintsák be a "sürgős eseményhez kapcsolódó" ("Time Sensitive Event") jelzést, így az elbírálási folyamat is gyorsabb lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.