Hirdetés

Szavazz: az új iPhone SE csoda vagy lehúzás?



|

Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az Apple jóárasított iPhone-ja. De vajon szabad-e ezt a szót használni egy 180 ezres készülékre? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

Hirdetés

Már jó ideje rebesgetik, hogy az Apple visszatérne az iPhone 5S, valamint az első iPhone SE termékvonalhoz egy új telefonnal. Egy ideig iPhone 9 néven emlegették, végül tegnap kiderült, hogy újra iPhone SE nevet kapott, és valóban boltokba is kerül még április folyamán. A megcélzott közönség egyértelműen az, amely szeretne ugyan almás logóval ellátott telefont, de túl drága nekik az aktuális kínálat - de persze azokat is csalogatja az SE, akik nem akarnak 6 hüvelyk környéki kijelzővel ellátott péklapátokkal a zsebükben szaladgálni.

Hirdetés

A tegnap leleplezett készülék valóban jóval kisebb a mai átlagnál, a kijelző mindössze 4,7 hüvelykes átmérőjű. A készülék belsejében az iPhone 11 és 11 Pro modelleket is meghajtó A13 Bionic chip dolgozik, tehát egyáltalán nem valami budget chippel akarja kiszúrni a spórolók szemét az Apple. Szintén dicséretes a Wi-Fi 6 és a gigabites LTE támogatás, az eSIM kompatibilitás, valamint a hírek szerint egész hosszú akkumulátoros üzemidő. A kijelző HDR10, TrueTone és Dolby Vision támogatása szintén nem hangzik rosszul, ahogy az IP67 por- és vízállóságnak is lehet örülni.

Az viszont már más kérdés, hogy a kijelző felbontása nem éri el a full HD-t, hiányzik belőle a 3D Touch és a FaceID. Hiába ígérnek sokféle szoftveres extrát, azért az egyetlen, 12 megapixeles hátlapi kamera is eltörpül a manapság divatos sokkamerás, zoomos mobilok mellett, ahogy a mindössze 7 megapixeles szelfikamera sem épp egy űrteleszkóp.

Skizofrén fogadtatás

Pont ezen kettősség miatt már a megjelenés utáni órákban két markánsan ellenkező véleményű táborra oszlott a közösségi oldalak, cikk alatti kommentelők és fórumozók népe. Az egyik oldal szerint örömteli és üdítő, hogy az Apple újra gondol a kisebb pénztárcájúakra és a kompaktabb mobilokat kedvelőkre, egyes cikkekben már úgy emlegetik a második generációs iPhone SE-t, mint az Apple legfontosabb mobilja az elmúlt 5-10 évben.

Az ellentábor szerint azonban az új almás mobil nem más, mint egy hatalmas lehúzás, ami az emberek hiúságát célozza. Az viszont szerintük kifejezett pofátlanság, hogy jóárasított vagy budget jelzőkkel reklámoznak egy olyan telefont, ami a legkisebb kiépítésben is 180 ezer forintba kerül, és az egyértelmű pozitívumok ellenére az iPhone SE csak egy jóval olcsóbb árszinten lenne igazán vállalható. Természetesen erről szerkesztőségen belül is megoszlanak a vélemények, szóval kíváncsiak vagyunk a tiétekre. Az alábbi szavazó felületen pöccintsétek be, ti melyik táborhoz tartoztok, és nyugodtan indokoljátok meg a döntéseteket a hozzászólások között is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.