Hirdetés

Arcfelismeréssel küzdene az Instagram a kamu fiókok ellen



|

Azok, akik új fiókot regisztrálnak, kénytelenek lesznek egy az arcukról készült videóval igazolni, hogy valódi személyek.

Hirdetés

Most épp hajszárítók ígéretével próbálják átverni az internet világában kevésbé jártas felhasználókat, de szexuális szolgáltatásokat és felnőtt tartalmakat ajánló botokból is van több mint elég az Instagramon. A platform egy, korábban néhány esetben (például akkor, ha egy fiók valamilyen okból zárolva lett, és a tulajdonosa szerette volna feloldani) már alkalmazott megoldást fog most kiterjeszteni.

Ez úgy működik, hogy az app egy szelfivideót kér a felhasználótól, melyet úgy kell rögzítenie, hogy abba az irányba forgatja a fejét, amerre az app kéri.

Hirdetés

A Meta állítása szerint ezek a videók 30 napig lesznek tárolva, és nem válnak nyilvánossá. Az app sem a cég arcfelismerését nem használja, sem a biometrikus adatokat nem tárolja, a regisztráció jóváhagyását pedig egy MI végzi.

Hasonló megoldásokat két népszerű randiapp, a Tinder és a Bumble is használt már több-kevesebb sikerrel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.