Hirdetés

Zenfone 5: érdekes kémfotó és adatok bukkantak fel



|

Az ASUS telefon-fronton sem pihen, a tavaly kiváló érzékkel pozicionált Zenfone 4 család utódait már ebben a hónapban bemutatja, most pedig felbukkant róluk némi érdekesség.

Hirdetés

Mit lehetett eddig tudni az ASUS mobilos háza tájáról? Például azt, hogy az MWC 2018 keretében mutatják majd be a Zenfone 5 családot, amelyben az előző generációhoz hasonlóan három készülék szerepel majd. A duplakamerás Zenfone 5 mellett jön egy jóárasított Zenfone 5 Lite modell, valamint egy Zenfone 5 Max nevű faltörő kos, amely minden bizonnyal brutális akkujával hódít. Most viszont előkerült néhány érdekes részlet is, amik minden bizonnyal kellemes kommentcunamit indítanak majd el az olvasók között.

Hirdetés

Az első kiszivárgott információ egy AnTuTu-hoz kapcsolódó hír: a benchmark alkalmazásban megjelent egy Z01RD kódnevű ASUS készülék, amely minden bizonnyal a Zenfone 5-öt takarja. Az adatok elárulják többek között, hogy az Android 8-at futtató készülékben Snapdragon 845 rendszerchip dolgozik Adreno 630 grafikai támogatással, 6 GB RAM és 32 GB ROM mellett (ez utóbbi még bűvülhet is, hiszen sokszor az előzetes benchmarkokat még a sorozatgyártás előtti tesztkészülékekkel végzik). Na de itt jön az érdekesség, tessék csak nézni:

Ha kiszúrtátok, akkor máris lehet számolgatni, ha nem, akkor mondjuk: a kijelző felbontása a teszt szerint 2246x1080 képpont, ami nem a manapság megszokott 18:9 (tehát 2:1) képarányt jelenti, hanem 18,5:9-re jön ki. A mobilpiaci Sherlock Holmes-ok máris elkezdhettek találgatni, hogy ez a hosszanti irányú, apró növekedés minek köszönhető, és beugorhat, hogy a kijelző tetején egy dedikált értesítési sáv, vagy valami hasonló extra adhatja azt a bizonyos 0,5-öt.

Ezek után tessék szépen megnézni ezt a fotót, ami ÁLLÍTÓLAG egy Zenfone 5-ről készült:

Mutatjuk még egyszer, ezúttal az Android Authority-hoz eljutott renderek formájában:

Tetszenek látni azt a kis belógó izébigyóhogyishívjákot a kijelző tetején? Igen, a jelek szerint az ASUS mérnökeinek tetszett az iPhone X belógó megosztó kamera- és szenzorcsíkja, és az emellett látható kijelzőhelyek adhatják a fentebb taglalt képarány-toldalékot. Elsőre lehet persze huhogni, de igazából abban a szakértők nagy része is egyetértett, hogy az iPhone X-nél nem maga a belógó kis rész volt zavaró, hanem az, hogy a mellette megmaradó kijelződarabkákat az Apple szoftvere nem tudta igazán hatékonyan és stílusosan kihasználni. Szóval most elkezdünk hangosan és kitartóan zsolozsmázni, hogy az ASUS-nál hozzanak össze valami okos és dizájnos megoldást a két kis szakasz hasznosítására. Akkor ugyanis a tajvani gyártó megmutathatná Tim Cookéknak, hogy is kellene ezt a kijelzőbe lógós dolgot rendesen csinálni.

Evan Blass, a mobilipari szivárogtató-guru egyébként már tett fel képeket a jóárasított versenyzőről, eszerint a Zenfone 5 Lite megmarad a "normál" kijelzőnél:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.