Hirdetés

Rejtett szelfikamerával, notch nélkül jöhet az ASUS Zenfone 6



|

Gyors lesz, az már biztos, de a kiszivárgott képek szerint ötletes megoldással érték el, hogy a szelfikamera ne rondítson bele az előlapba.

Hirdetés

Mostanában sokféle ötlettel próbálják az előlapi kamerát minél észrevétlenebbé tenni a telefonokon. Egy ideig ugye ez a lencse a kijelző fölötti fekete sávon kapott helyet, aztán amikor jött a minél nagyobb kijelzők divatja, először megkaptuk a felemás népszerűségnek örvendő notchot, azaz a kijelzőbe lógó szenzorfület. Mások azzal próbálkoztak, hogy csak a lencsénél fúrtak egy apró lyukat a kijelzőbe, de azért ez sem az igazi megoldás. Az ASUS viszont a régi Mátrix-telefonból meríthetett ötletet.

Hirdetés

Ugyan februárban már kiszivárgott egy kétes eredetű videó a Zenfone 6-ról, azon még látszott egy apró notch a kijelző tetején. Most azonban úgy tűnik, hogy vagy az a videó volt hamis, vagy az ASUS mérnökei tervezték át az új csúcsmobil előlapját, azon ugyanis láthatóan nincs semmilyen belógó fülecske.

A tajvani gyártó már kiküldte a sajtónak az új mobil bemutatójának időpontját: az élő streamen is követhető esemény május 16-án lesz este 8-kor. A cikk borítóképén is látható meghívón azonban jól látszik, hogy a telefon előlapja végig kijelzőből áll, tehát nyoma sincs semmilyen notchnak vagy kameralyuknak.

Itt a kamera, hol a hangszóró?

Persze esélytelen, hogy szelfikamera nélkül érkezzen az új Zenfone 6, de a szemfülesek máris összekapcsolták a meghívó által sugallt megvalósítást egy olyan koncepciófotóval, amelyet a tűpontos szivárogtatásairól híres mobilguru, Evan Blass tweetelt ki pár hete, egy akkor még meg nem nevezett ASUS mobillal kapcsolatban. Mutatjuk.

A képen az látható, hogy az egykori Mátrix-mobilhoz, a Nokia 8110-hez hasonlóan az elcsúsztatható fedlap és hátlap trükkje lehet a dolog nyitja. Ha felfelé húzzuk a hátlapot, a szelfikamera bukkan elő, míg lefelé csúsztatva egy Harman Kardon által készített hangszóró látható. Persze a tíz nap múlva esedékes bemutatóig mindez nem vehető száz százalékra, de ha valóban ez lesz a megoldás, stílusos lesz, az biztos.

Bárhogy is alakul a frontkamera sorsa, a Zenfone 6 hardveresen egyértelműen a csúcskategóriában foglal majd helyet, hiszen az AnTuTu benchmarkja szerint az ASUS_I01WD kódnéven futó telefonban Snapdragon 855 rendszerchip dolgozik majd, 6GB RAM és 128 GB háttértár mellett. Kijelzője viszont érdekes módon nem lövi túl a fullHD+ kategóriát, hiszen 1080x2340 képpontos. Pletykák szerint 18W gyorstöltést is kap a mobil, és a legvadabb elképzelés szerint 48 megapixeles hátlapi főkamerája lesz. Alig várjuk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.