Hirdetés

Aukcióra bocsátják a World Wide Web eredeti forráskódját NFT formában



|

A digitális token lett a legújabb őrület a gyűjtők körében, dollármilliókat hozhat az árverés.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban az internet egyik legizgalmasabb dolgává váltak az NFT-k. Hogy mi is ez pontosan, arról itt írtunk bővebben, de az ismétlés kedvéért röviden: az NFT egy digitális elem (kép, videófájl, üzenet) eredeti, hitelesített példánya. A kriptovaluták alapjául szolgáló blockchain technológiával hitelesített alkotásokat aztán rengeteg pénzért lehet értékesíteni a neten, és a jelek szerint van is ezekre kereslet.

Hirdetés

Most Sir Tim Berner-Lee, a World Wide Web feltalálója is csatlakozott az őrülethez, és az eredeti forráskódot virtuális műtárgyként bocsátja aukcióra. A legtöbb pénzt kínáló gyűjtő megkapja az eredeti, időbélyeggel ellátott forráskódot, amit Sir Tim írt, a kód animált vizualizációját, egy levelet, amiben az alkotó reflektál a kódra és annak megalkotására, valamint egy digitális posztert, amin az eredeti fájlok forráskódja szerepel.

Az aukció június 23-án indul majd 1000 dollárról, de nincs kétségünk afelől, hogy felkúszik majd milliós nagyságrendre. A feltaláló különböző szervezeteket támogat majd a bevételből.

Berners-Lee egyébként soha nem szabadalmaztatta a találmányt, a world wide web és az első böngésző forráskódja ingyenesen vált elérhetővé. Korábban egyébként soha nem foglalkozott a kriptovalutákkal, de meglátta a hasonlóságot a decentralizált Ethereum (erre épül a legtöbb NFT) és a web eredeti víziója között. Előre is gratulálunk az új tulajdonosnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.