Hirdetés

Az Adobe új mesterséges intelligenciája még a legrosszabb minőségű videókat is nézhetővé varázsolja



|

Képes akár az eredeti minőségük nyolcszorosára felskálázni a felvételeket.

Hirdetés

Hatalmas a verseny a mesterséges intelligencián alapuló fejlesztések tekintetében, így mindenki megpróbál kitűnni a maga technológiájával, innovációjával. Természtesen az Adobe is egyike ezeknek, akik nemrégiben bejelentették, hogy legnépszerűbb programjaikba, többek között a Photoshopba és a Premier Próba is integrálják MI-alapú megoldásaikat.

A vállalat kutatóinak egy csoportja most egy új generatív modellről rántotta le a leplet, ami a jövőben akár egy különálló eszközként, alkalmazásként is megjelenhet. A VideoGigaGAN névre keresztelt mesterséges intelligencia alapú eszköz a gyenge minőségű videók minőségét hivatott növelni, a stabilitás, illetve a forrásanyag fontosabb aspektusainak feláldozása, megváltoztatása nélkül.

Hirdetés

A modell képes akár nyolcszorosan felskálázni a videókat, a bemutatott anyagok alapján pedig egészen elképesztő, hogy mire képes. A projekt weboldalán található felvételek eredeti, 128x128-as felbontásából, 1024x1024-es videókat varázsolt, mi több, az apróbb, finomabb részletekre is odafigyelt.

@luokai bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Az Adobe által publikált kutatási dokumentum bár elég tömény, aprólékos részletességgel mutatja be a teljes folyamatot, illetve azt, hogy miként is működik pontosan a VideoGigaGAN. Ha esetleg beleásnád magad és elmélyülnél a technológiában, itt olvashatsz róla bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.