Hirdetés

Az Android helymeghatározása akkor is gyűjthetett adatokat, ha ezt megtiltottuk



|

Súlyos vádakkal néz szembe a Google, ha kiderül, hogy illegálisan szerzett adatokat a mobilos felhasználókról.

Hirdetés

Tavaly májusban nyújtott be keresetet a Google ellen Mark Brnovich arizonai főállamügyész, amelyben azzal vádolja a Google-t, hogy a vállalat illegálisan, a felhasználók hozzájárulása nélkül gyűjtött helymeghatározási adatokat.

Az Android készülékeken ki lehet kapcsolni az a funkciót az egyes alkalmazásokon belül, hogy azok információt kapjanak a személyes adatokról, viszont a kereslet alapján a háttérben a tiltások ellenére is működött az adatgyűjtés folyamata.

Az üggyel kapcsolatban a Business Insider több jelentős dokumentumhoz is hozzájutott, amelyből kiderül, hogy súlyos vádakkal nézhet szembe a Google.

Hirdetés

A beszámolók szerint a vállalat nyomást helyezett több telefongyártóra, hogy azok tegyék bonyolultabbá az adatvédelmi funkciók megtalálását a felhasználók számára, miután kiderült, hogy az emberek előszeretettel kapcsolják ki az adatgyűjtésre vonatkozó lehetőségeket.

A dokumentumok alapján a Google tisztában volt azzal, hogy nem felhasználóbarát megoldásokat alkalmaznak.

A Google reagált a vádakra, és a The Verge-nek adott válaszban a cég elmondta, hogy Brnovich és a versenytársak célja a szolgáltatásai rossz színben való feltüntetése, az ügyet pedig boszorkányüldözésként emlegeti a vállalat.

A Google nyilatkozata alapján a cég elkötelezett az adatvédelmi funkciók mellett, és kellő lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy egyéni preferenciák alapján járuljanak hozzá az adatgyűjtéshez az egyes applikációk esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.