Hirdetés

Az Apple segítene, hogy a virtuális valóságban elmerülve ne tegyünk kárt magunkban



|

A fizikai objektumokra figyelmeztetné a felhasználókat az Apple rendszere, miközben a virtuális valóságban kalandoznak.

Hirdetés

Előkerült egy szabadalmi bejegyzés, amely alapján az Apple olyan rendszert fejleszt, amely figyelmezteti a felhasználókat a fizikai világban lévő akadályokra és objektumokra, miközben a virtuális valóságban kalandoznak. A VR-headset és a virtuális valóság elvileg teljesen magával ragadhatja a szimulált környezetbe a felhasználót, aki ezután orra bukhat a helyiségben található, kézzel fogható akadályokban. Ezért az eszköz figyelné a fizikai objektumok távolságát. 

Hirdetés

Amennyiben a felhasználó nem reagál a virtuális jelekre, akkor a VR-eszköz élőképet vagy videót jeleníthet meg a valódi környezetről, így a viselő a headset levétele nélkül is látná, mi van körülötte. 

Van rá persze esély, hogy ezek a törekvések és eszközök sosem jutnak túl a laborkörnyezeten, és nem jelennek meg a piacon, ahogyan könnyen lehet, hogy az Apple okosszemüvege sem. A virtuális valóság, sőt, a kiterjesztett valóság eddig nem vált azzá a felkapott és jövedelmező piaccá, amit a gyártók és elemzők reméltek az elmúlt években. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.