Hirdetés

Az Apple szerint ezek most a világ legjobb appjai és játékai



|

Az Apple több kategóriában is kihirdette 2023 legjobb alkalmazásait.

Hirdetés

Az év végi időszak elengedhetetlen velejárói a mindenféle visszatekintők és összegzések, a Google és az Apple pedig többek között arra is megragadják ezt az alkalmat, hogy évről-évre kiválasszák a Play Áruház és az App Store legjobbnak ítélt appjait. Természetesen az idén sincs ez másként, így a cupertinóiak ezúttal is kihirdették a győzteseket az iOS-től az iPadOS-en és a macOS-en át egészen a watchOS-ig. Az éllovasok több kategóriából kerülnek ki, szóval jó eséllyel mindenki találhat magának valami fogára valót a díjazottak között.

A téli időjárás ugyan többnyire nem hozza meg tömegek kedvét a kimozduláshoz, de azért érdemes lehet megjegyezni a 2023-as év legjobb iPhone appjának ítélt AllTrails: Hike, Bike & Run nevét, amely világszerte 400 ezer túraútvonalat tartalmaz, de a futást és a kerékpározást is támogatja. A finalisták közé még a folyamatosan frissülő Duolingo, valamint a Flighty nevű repülőgép-követő alkalmazás futott be.

A Macen a nagy sikert arató Pixelmator képszerkesztő fejlesztőinek szoftvere, az Adobe Lightroom babérjaira törő Photomator nyerte el az aranyérmet.

Hirdetés

Ennek macOS-es kiadása eredetileg 2022-ben lépett színre, de az Apple úgy ítélte meg, hogy eleget tettek hozzá a készítők az idei győzelemhez. A címért versengők közé itt még Linearity Curve Graphic Design és a Portal - Immersive Escapes verekedték be magukat.

Ahogy bevezetőben is említettük, az Apple a néhány éve már külön operációs rendszernek számító iPadOS-ről és a watchOS-ről sem feledkezett meg. Ami az iPadet illeti, itt egy digitális sminkszimulátor, a Prêt-à-Makeup vitte a pálmát. Az alkalmazásban több mint 700 licencelt termék használható 40 arctípuson, tekintélyes mozgásteret kínálva a kísérletezéshez. Akit ez nem szólít meg, az a döntőbe jutott Conceptsszel (vektor-alapú grafikus alkalmazás) és a DaVinci Resolve videószerkesztővel tehet egy próbát.

Az Apple Watch legnagyobb erőssége a fitnesz- és egészségügyi funkciók támogatásában rejlik, így nem csoda, hogy az almás cég itt egy témába vágó appot ítélt 2023 legjobbjának. A győztes SmartGym: Gym & Home Workouts közel 800 gyakorlattal segíti a testedzéseinket, különböző műfajokban az otthoni tornától a profi kondigépekig. Az alkalmazás egyébként iPhone-on, iPaden és Macen is elérhető, de ebben az esetben kifejezetten az okosórás klienst díjazta az Apple. A finalisták sorában itt a Planny - Daily Planner napirend-tervező és a Tide Guide nevű vízfigyelő app szerepel.

A fentieken túl az Apple kihirdette az év legjobb iOS-es játékát is a Honkai: Star Rail, egy anime stílusú RPG képében, amely az Afterplace című kalandjáték és a nagy sikert aratott Vampire Survivors elől halászta el a kitüntetést. A macOS-en a testvérlapunk, a GS tetsztjén is jól szerepelt Lies of P nyerte az évet. A cupertinóiak külön kitüntetik az iPad legjobb címeit is, amelyek közül ezúttal egy puzzle-kaland, a  Lost in Play lett a győztes.

Az App Store Awards 2023 hivatalos bejelentését ide kattintva olvashatod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.