Hirdetés

Az Easyjet 9 millió ügyfelétől loptak adatokat a hackerek



|

A brit légitársaság fontos információihoz jutottak hozzá illetéktelen személyek.

Hirdetés

Miközben a világ próbál visszatérni a megszokott kerékvágásba, a hackerek zavartalanul folytatják a tevékenységüket. Csak a közelmúltban olyan híreket kaptunk, miszerint milliárdokat loptak egy koronavírus-segélyalapból, 73 millió felhasználó adatait árulják a sötét internet mélyén és több mint 43 000 feltört szerverhez árulnak hozzáférést a neten, de nem csak a földön, a levegőben sem sokkal biztonságosabb - ha élhetünk ezzel a képzavarral. 

Hirdetés

A BBC News jelentése szerint ugyanis a brit fapados légitársaság, az EasyJet 9 millió ügyfelének utazási adataihoz és e-mail címeihez fértek hozzá a hackerek, méghozzá a vállalat szerint egy "rendkívül kifinomult kibertámadásnak" köszönhetően.

Ami még ennél is nagyobb probléma, hogy ezenkívül sikerült rátenniük a kezüket 2208 személy hitelkártya-adataira is. A cég igyekezett tisztázni a hírcsatornának adott nyilatkozatában, hogy jelenleg nincs bizonyítékuk rá, hogy bármiféle személyes információval bárminemű visszaélés történt volna, azonban aktív kommunikációt folytatnak a 9 millió érintett ügyfelükkel annak érdekében, hogy minimalizálják az adathalászat kockázatát. 

Az esetet vizsgálja az EasyJet és a brit adatvédelemért felelős szervezet, az ICO (Information Commissioner's Office) is, de egyelőre semmilyen hivatalos részletet nem osztottak meg az eredményekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.