Hirdetés

Az eBay néhány korábbi vezetője elég keményen rászállt egy nekik nem tetsző bloggerre



|

Jelenleg is eljárás zajlik az eBay alkalmazottak ellen, akik részt vehettek egy blogger ellen irányuló lejáratókampányban és zaklatásban.

Hirdetés

Az Egyesült Államok ügyészi irodája hat, az eBaynél korábban magas beosztásban álló alkalmazottat vádolt meg azzal, hogy internetes úton megfigyeltek és zaklattak egy bloggert, aki olyan hírlevelet futtatott, mely veszélyt jelenthetett a cégre. A begyűjtött információkat felhasználva kifejezetten bizarr és undorító küldeményekkel támadták a szerzőt és férjét.

Hirdetés

Az Igazságügyi Kormányhivatal szerint az ügy azután kezdődött, hogy a szóban forgó hírlevélben a szerző egy olyan perrel foglalkozott, melyben az eBay is érintett volt. Ezután a cég vezetésétől érkezett egy utasítás, miszerint "ki kéne iktatni" a veszélyt jelentő szerkesztőt. Hat vezető beosztású alkalmazott állt össze, hogy "kibermegfigyelés" útján információkat gyűjtsenek a bloggerről és férjéről, melyeket ezután felhasználhatnak ellenük.

A lakcímük megszerzését követően különböző tárgyakat küldtek nekik, többek között temetési koszorúkat, a házastárs elvesztéséről szóló könyveket, véres halloween maszkot, sőt még egy konzervált malacembriót is. Emellett lejárató szándékkal pornográf tartalmakat kézbesítettek a pár szomszédainak, de bloggert vagy férjét tüntették fel címzettként.

A vádlottak még egy konferenciára is regisztráltak, melyet a házaspár otthonától nem messze tartottak, hogy betörhessenek az áldozatok garázsába és nyomkövetőt szerelhessenek az autójukra. Ekkor azonban rajtakapták őket és értesítették a rendőrséget, de még a nyomozást is megpróbálták meghiúsítani. 

A cég vezérigazgatója, Devin Wenig nemsokkal ezután lemondott; bár eddig nem került elő bizonyíték arról, hogy tudott volna a vezető beosztású alkalmazottak cselekedeteiről, de tőle érkezett az utasítás, hogy kezdeni kell valamit a hírlevél szerzőjével. Az eBay közleményben határolódott el egykori munkavállalóinak cselekedeteitől, és bocsánatot kért az áldozatoktól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.