Hirdetés

Az égből lehulló rakétaburkolatot is elkapja a SpaceX



|

Most először volt példa arra, hogy az űrrakéta orrán lévő burkolat mindkét darabját sikerült hajó fölé feszített hálóval elkapni a nyílt vízen.

Hirdetés

A SpaceX az egyik nagy küldetésének tekintette, hogy létrehozza az újrafelhasználható rakétákat, amelyek az űrrepülést sokkal olcsóbbá tehetik. Mostanra rutinszerűen szállnak le a Földön teljes sikerrel a cég űrrakétái, és a témában most újabb mérföldkőhöz érkezett a SpaceX. Az űrrakéta orrát védő burkolat két felét is el tudták kapni olyan hajókkal a nyílt vízen, amelyek fölé egy nagy hálóz feszítettek ki. 

Hirdetés

Mindezt maga Elon Musk ügyvezető erősítette meg a Twitteren. Korábban elárulta azt is, hogy egy ilyen alkatrész 6 millió dollárba kerül, és próbálták már újra felhasználni azokat, amelyeket kihalásztak a tengerből. Az viszont sokkal olcsóbbá tenné a projekteket, ha sértetlenül kapnák el ezeket egy a hálóval. 

A mostani burkolatmentésről nincs videó, de korábban egy sikeres mentést már videóra rögzítettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.