Hirdetés

Az elemzők még mindig hisznek az okosóra-őrületben



|

Az IDC elemzőcég szerint ez okosórák eladásai megduplázódnak a következő 5 évben.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban, években alapvetően az Apple Watch tartotta életben az okosórák piacát, illetve a Fitbit népszerű karkötői is besegítettek a viselhető eszközök szektorának. Az IDC elemzőcég ugyanakkor hisz még az okosórák iránti őrületben: a legújabb jóslatai szerint 5 éven belül megduplázódnak az eladások. 

Hirdetés

Ez 2022-re 84,1 millió leszállított okosórát jelentene. Ennél is érdekesebb, hogy a szakértők szerint egyre többen akarnak majd okosórát, amikor viselhető eszközt keresnek. 

Manapság a legtöbb viselhető eszköz egyszerű fitneszes karkötő, esetleg olyan sima óra, ami képes az aktivitás követésére. Vagyis túlzás lenne bármelyiket is okosnak nevezni. 

Az IDC szerint az idei év végére a teljes piac nagyjából harmadát fedik majd le az okosórák - a többi a karkötőké, normál óráké, illetve egyéb viselhető eszközöké (fülhallgatók, okosruhák). 

2022-re az okosórák piaci részesedése 38,3 százalékra emelkedik, a fitneszes karkötők kárára. Ilyesmiből ugyanis egyre kevesebbre lesz igény az elemzők szerint. Egy Apple, Samsung vagy Fitbit okosóra ugyanis mindenre képes, amire ezek, de még sok más dolgot is tud. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.