Hirdetés

Az első benchmark alapján a Pixel 7 Pro sem az erejével fog hódítani



|

A számok alapján nem hoz nagy ugrást a nyers teljesítményben a Tensor G2-es chip.

Hirdetés

A Google ma délután, egész pontosan 16:00 órakor jelentkezik a menetrend szerinti őszi termékbemutatójával, ahol a Pixel Watch okosóra és a Pixel Buds Pro 2 vezeték nélküli füles mellett a Pixel-mobilok legújabb generációját, a Pixel 7 Prót és a Pixel 7-et is leleplezik.

A készülékek kapcsán nem sok izgalmat hagytak nekünk a szivárgások és az előzetes kedvcsinálók, hiszen a dizájnon túl már a specifikációról is értesülhettünk. Megmaradt viszont nagy kérdésnek, hogy milyen teljesítményt nyújt majd a Google második generációs saját fejlesztésű SoC-ja, az új mobilokat hajtó Tensor G2.

Hirdetés

A szivárogtató Yogesh Brar azonban nemrég felhívta a figyelmet a Geekbench 5 adatbázisára, ahol már látható egy teljesítményteszt a Pixel 7 Próról. A pletykák szerint 899 dolláros áron érkező csúcsmobil 1068 pontot szerzett az egymagos, 3149-et pedig a többmagos erőpróbán.

Az előző generációs modell, a Pixel 6 Pro 1041/2739 pontot préselt ki magából, vagyis az utód nem hoz óriási ugrást a nyers teljesítményben, amit a 801 116 pontos AnTuTu-pontszám (Pixel 6 Pro: 701 920) is alátámasztani látszik.

A Google azonban már az eredeti Tensor bemutatásakor is egyértelművé tette, hogy a puszta erő helyett a mesterséges intelligenciára és a képfeldolgozásra helyezi a hangsúlyt, így nem nagy meglepetés, hogy a Tensor G2 sem pipálja le a Snapdragon 888/888+ platformok teljesítményét. A hivatalos bejelentés igazán érdekes része az lesz, hogy milyen kamerás trükköket tud az új chip, ami a Pixel 7 Pro esetében egy 48 megapixeles, 5x-ös optikai zoommal szerelt hátoldali lencsét is támogatni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.