Hirdetés

Az iOS 17 megvédi a gyerekeket a pornográf tartalmaktól



|

Az Apple további szolgáltatásokra terjeszti ki a Communication Safety biztonsági funkciót.

Hirdetés

Hosszú hónapok óta özönlő pletykák után a tegnapi WWDC 2023 előadáson végre hivatalosan is lelepleződött az Apple következő generációs mobil operációs rendszere, az iPhone X-et és az iPhone 8-szériát már nem támogató iOS 17.

Az előzetes várakozásokat beteljesítve az új kiadás nem forgatja fel fenekestül az eddig ismert koncepciót, de azért tartogat néhány látványosabb újítást, köztük a szabadon személyre szabható, teljes képernyős kontakt-képernyőkkel (Contact Posters) és a telefonból okos kijelzőt faragó Standby Mode-dal.

Hirdetés

Érdemes azonban átfutni az apróbb változtatásokat is, mivel ezek sorában egy fontos biztonsági módosítás lapul: a cupertinóiak kiterjesztik az eddig csak az iMessage-ben elérhető Communication Safety-funkciót, amely a gyerekeket hivatott megvédeni a pucér fotóktól. Az iOS 15.2-vel bevezetett megoldást a családi megosztás almenüjében, a képernyőidőre vonatkozó opciók között lehet aktiválni, és automatikusan elhomályosítja a meztelenséget ábrázoló képeket a kiskorúak Apple ID-jával futó készülékeken.

Az iOS 17-tel ez annyiban változik, hogy a szűrés az AirDropon, a FaceTime-videóhívások alatt, a megosztott Contact Postereken és a fotóválasztó menüben (Photo Picker) felbukkanó tartalmakra is érvényes lesz, továbbá már a videófelvételeket is képes ártalmatlanítani, köztük az élőben közvetített anyagokkal.

Az Apple fontosnak tartotta leszögezni, hogy a Communication Safety továbbra is magán a készüléken azonosítja a problémás kontentet, így a vállalatnak elvileg nincs rálátása a mobilunkon tárolt fájlokra. Az iOS 17 várhatóan a szeptemberben érkező iPhone 15-szériával debütál majd, a hivatalos tesztprogram tagjaként viszont már most telepíthető a béta verzió. Az operációs rendszer további újdonságairól ebben a cikkünkben tájékozódhatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.