Hirdetés

Az iPhone 15 Pro kukázhatja az almás mobilok legjellegzetesebb megoldását



|

Valószínűleg nem mindenki örül majd, ha az Apple tényleg meglépi a változtatást.

Hirdetés

Ahogy az általában lenni szokott, nagyon korán elkezdtek szállingózni a pletykák a várhatóan szeptemberben bemutatkozó iPhone 15-sorozatról, így már tavaly ősszel megírtuk, hogy az iPhone 15 Pro és a 15 Pro Max egy összefüggő, rezgőmotoros felülettel helyettesítheti a különálló hangerőgombokat.

A jelentés a közismert Apple-suttogótól, Ming-Chi Kuótól származott, akkor viszont még arról volt szó, hogy a változtatás nem érinti az elhúzható némítókapcsolót, amely a 2007-ben bemutatott első generációs iPhone óta elengedhetetlen eleme az almás mobiloknak.

Hirdetés

Egy másik ismert szivárogtató, ShrimpApplePro azonban most új CAD-ábrákat osztott meg, amelyek arra utalnak, hogy 16 év után az angolul csak mute switchként emlegetett alkatrész is búcsúzik, a helyét pedig egy szimpla, valószínűleg szintén rezgőmotoros visszajelzést alkalmazó ál-gomb veszi át.

Utólag visszanézve az itt látható gomb formája megegyezik egy korábbi, februárban kiszivárgott CAD-felvétellel, amelyen csak egy kivágás szerepelt, így jó esély van rá, hogy az Apple tényleg kukázza az ikonikussá vált kapcsolót. Legalábbis a Pro modelleken, ShrimpApplePro fenti anyagai alapján ugyanis a normál iPhone 15-ön és az iPhone 15 Pluson továbbra is maradhat a közkedvelt megoldás. A CAD-fájlok eredetileg a TikTok kínai verzióján bukkantak fel, és valószínűleg egy kiegészítőgyártótól származnak, hiszen az elmúlt években többször is előfordult, hogy tőlük szivárgott ki az új iPhone-ok dizájnja.

Ami a többi pletykát illeti, az iPhone 15 Pro és Pro Max állítólag titán kerettel, periszkópos kamerával és az M1-es CPU-t megközelítő teljesítményű processzorral érkezik, míg az alapmodellek nagy újdonsága az iPhone 14 Prótól és Pro Maxtől megörökölt Dynamic Island lehet. A modellcsalád mind a négy tagja megkaphatja viszont az USB-C csatlakozót, még ha jelentős korlátozásokkal is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.