Hirdetés

Az iPhone szerves részévé válhat a ChatGPT



|

Fontos egyezség születhet az OpenAI és az Apple között.

Hirdetés

Régóta folyik a találgatás arról, hogy az eddig kimaradó Apple mikor és milyen formában tálalja majd a felhasználóinak a mesterséges intelligenciás funkciókat, a téma kapcsán pedig az egyik neves szivárogtató, Mark Gurman még márciusban szellőztette meg, hogy a saját fejlesztéseikkel párhuzamosan a cupertinóiak a Google-lel és más cégekkel is tárgyalnak a technológiájuk licenceléséről.

Habár akkor még a keresőóriás tűnt befutónak, a Bloomberg elemzője most egy újabb beszámolóval jelentkezett, amely szerint az OpenAI időközben megelőzte a konkurenciát, és a célegyenesbe került egy zsíros üzlet nyélbe ütése.

Hirdetés

Gurman úgy tudja, hogy az Apple és az OpenAI közel állnak az egyezség megkötéséhez, így már csak az összefogás részleteinek véglegesítése zajlik, a június 10-én kezdődő WWDC fejlesztői konferencián pedig be is jelenthetik a partnerséget. Az elemző szerint a szerződés révén az Apple egy sor új AI funkció részeként teszi majd elérhetővé a ChatGPT-t az iPhone-okon.

Az Apple mesterséges intelligenciás offenzíváját a várakozások szerint az ősszel debütáló iOS 18 operációs rendszer hozhatja el, nemrég pedig maga a cégvezető, Tim Cook is beszélt arról, hogy hamarosan "néhány nagyon izgalmas dolgot" fognak megosztani az ügyfeleikkel az AI kapcsán. Korábbi jelentések alapján az iPhone olyan funkciókkal bővülhet, mint például az okosabb keresés, a szövegek összefoglalása a Safariban, az AI-generált Apple Music lejátszási listák, és a szöveggé átírt hanganyagok.

Ezzel viszont a Google számára sem futott még le a mérkőzés, Gurman ugyanis úgy tudja, hogy a két cég továbbra is tárgyalásban van, így elképzelhető, hogy valamilyen formában a keresőóriás által kifejlesztett Gemini modell is visszaköszön majd az almás ökoszisztémában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.