Hirdetés

Tim Cook szerint az Apple-nek több előnye is van a mesterséges intelligencia kapcsán



|

Habár a felhasználók eddig semmit sem láthattak, az Apple fejese nagyon bizakodó a cég AI-terveit illetően.

Hirdetés

Jóllehet, a Microsoft és a Google, illetve egyes mobilpiaci szereplők már előrébb járnak a mesterséges intelligenciás képességek gyakorlati alkalmazásával, de közben az Apple-nél sem csinálnak titkot belőle, hogy ők is dolgoznak vonatkozó fejlesztéseken. A vezérigazgató Tim Cook legalábbis rendszeresen reflektál az erre vonatkozó befektetői kérdésekre, legutóbb a február eleji eredménybeszámolón említve, hogy rengeteg időt és energiát fektetnek az AI-ba.

A napokban pedig az almás cég ismét beszámolt az elmúlt üzleti negyedévben nyújtott teljesítményéről, melynek apropóján ugyancsak szóba került a mesterséges intelligencia témája, újabb Cook-nyilatkozatot hozva az ügyben.

Hirdetés

A CEO sajnos ezúttal is gondosan kerülte a konkrétumok említését, de azt azért elárulta, hogy "jelentős befektetéseket" eszközöltek a generatív mesterséges intelligenciába, melynek kapcsán hamarosan "néhány nagyon izgalmas dolgot" fognak megosztani az ügyfelekkel. A vezető továbbá kijelentette, hogy nagyon biztatónak érzik a területben rejlő lehetőségeket, azt is felfedve, hogy miért.

"Hiszünk az AI átalakító erejében és ígéretében, és úgy gondoljuk, hogy olyan előnyökkel rendelkezünk, amelyek megkülönböztetnek minket ebben az új korszakban, beleértve az Apple egyedülálló kombinációját a zökkenőmentes hardver-, szoftver- és szolgáltatásintegrációra, az úttörő Apple processzorokat az iparágvezető neurális motorjainkkal, valamint a privát szféra védelmére való rendületlen összpontosításunkat, amely minden alkotásunk alapját képezi."

- dicsérte a saját lovát Cook, aki tehát rendkívül magabiztos az Apple AI-terveit illetően. Ami a részleteket illeti, ezek kapcsán csak pletykákra számíthatunk, azon belül is főként Mark Gurmanra, aki szerint az ősszel debütáló iOS 18 fogja elhozni a mesterséges intelligenciás funkciókat. Az elemző értesülései alapján ezek olyan megoldásokban ölthetnek testet, mint a generatív Apple Music lejátszási listák, az algoritmusokkal turbózott Spotlight keresés és a gépileg létrehozott Keynote-prezentációk.

Ezzel párhuzamosan pedig arról is csiripelnek a madarak, hogy az Apple nemcsak a saját technológiájára építhet, hanem külsős beszállítókkal is tárgyal, köztük a Google-lel és az OpenAI-jal, akik az előrehaladottabb megoldásaikat rendelkezésre bocsátva segíthetnek bizonyos funkciók megvalósításában. Ennél biztosabb infók legközelebb a júniusban megrendezésre kerülő WWDC fejlesztői konferencián derülhetnek ki, előtte viszont még egy iPad-fókuszú műsort is tartanak a cupertinóiak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.