Hirdetés

Az LG páros lábbal szállt bele a Samsung OLED paneljeibe



|

Az LG szerint a rivális paneljei sokkal hajlamosabbak arra, hogy beégjenek. Az állítást egy tesztre alapozzák.

Hirdetés

Szokatlan kommunikációt folytat az LG Display, a vállalat nyíltan beleállt a rivális Samsung OLED paneljeinek beégéssel kapcsolatos problémáiba. Egy sajtóeseményen az LG külsős teszteléseken előjött hibákat prezentált, amik a Samsung S95B OLED-en jelentek meg, mindössze két hónap használat után.

Az LG nagyon szeretné, hogy ők legyenek az abszolút urai az OLED piacnak.

Hirdetés

A szöuli székhelyű vállalat azonban nem csak direktben a Samsungot próbálta rossz fényben feltüntetni, a Sony is kapott a törődésből, nekik az A95K típusjelzésű modelljüket húzta le az LG, bár abban is ugyan az a Samsung technológia dolgozik, mint a korábban említett televízióban. A teszteket az Rtings csapata végezte, akik a TV Accelerated Longevity Test során figyelik meg, melyik eszköz hajlamos a beégésre. Összehasonlításképp persze megmutatták a G2 és a C2 eredményeit is, ahol nem volt megfigyelhető semmilyen elhasználódás.

Az LG ezt azzal magyarázza, hogy ők fehér subpixeleket használnak, amik egyrészt ellenállóbbá teszik a paneljeiket, másrészt még világosabb képet is adnak, mint a riválisok megoldásai. Ezzel ellentétben a Samsung OLED-jei tiszta RGB-k, amik az LG szerint hajlamosabbak beégni, a gyártó szerint azonban csak ez ad igazán színpontos képet.

Nem szabad viszont elfelejteni, hogy az Rtings által publikált eredmények a saját metódusok alapján született, ami egyetlen módszer, és korábban már hibásnak is bizonyult, kiderült ugyanis, hogy a Sony tévéinek nem hagytak elég időt a regenerálásra. Ki tudja, lehet, hogy a Samsung tévék is egy ilyen hiba miatt tűnnek rossz választásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.