Hirdetés

Az Nvidia fejese szerint a ChatGPT akkora jelentőségű, mint az első iPhone volt



|

Jensen Huang úgy véli, hogy az OpenAI chatbotja az egyik legjobb dolog, ami a számítástechnikában valaha történt.

Hirdetés

Néhány éve még csak a sci-fikben képzelhettünk el egy olyan sokoldalú chatbotot, mint a november óta elérhető ChatGPT, amely valósággal letarolta a világot, két hónap alatt 100 millió felhasználóra téve szert. Az élethű beszélgetésektől az esszéíráson át a programozásig számos feladatban jeleskedő szolgáltatás nagy hullámokat gerjesztett a tech világában, hiszen a Microsoft azonnal rárepült, és most a Bing-kereső felturbózásával üzent hadat a Google-nek, amit a kihívott fél sem hagyott válasz nélkül.

A jelek szerint viszont nem is a technológiába 10 milliárd dollárt invesztáló redmondiak a mesterséges intelligencián alapuló platform legnagyobb rajongói, hanem az Nvidia első embere, aki nemrég erős szavakkal méltatta az OpenAI által létrehozott chatbotot.

Hirdetés

Jensen Huang a napokban a kaliforniai Berkeley Egyetem vendégelőadója volt, ahol egy diák kérdésére válaszolva elmondta, hogy mit gondol a ChatGPT-ről. A vezérigazgató nem fogta vissza magát, és egyenesen a mai értelemben vett okostelefonok forradalmát elindító iPhone-hoz hasonlította a szolgáltatást.

"Ez semmiben sem különbözik attól, mint amikor létrejöttek a webböngészők, és valaki egyik napról a másikra megalkotta a Javascriptet, egy meglepő weboldallal rukkolva elő. Vagy amikor megjelent az iPhone, és valaki néhány hétvége alatt írt rá valamit, és máris lett egy szoftver, amit le lehetett tölteni az alkalmazásboltból. Észre sem veszed, és [a ChatGPT] valami olyasmi lesz, mint a Spotify. Tudod, ez elég elképesztő, és ez most fog megtörténni!"

- áradozott Huang, aki azért tud egyet s mást az MI-ről, hiszen a termékei és szolgáltatásai révén az Nvidia is vastagon benne van a szakmában. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a vállalat számára kapóra jön a gépi tanulással trenírozott ChatGPT körüli felhajtás, mivel ez a saját technológiáik iránti keresletet is felhajthatja, amire az Nvidiának komoly szüksége van most, hogy a kriptobányászat bezuhanása a padlóra küldte a videokártyák iránti keresletet.

Ennek fényében nem csoda, hogy Huang tovább is ment, és a záró mondataiban egyenesen a számítástechnikával valaha történt egyik legjobb dologként jellemezte a chatbotot, amely szerinte a kódolási képességeivel még a programozást is demokratizálta.

Érdekesség, hogy vele szemben a Meta mesterséges intelligenciáért felelős vezető tudósa, Yann LeCun egészen más stratégiát választott, és nemrég arról beszélt, hogy technológiai szempontból valójában semmi újat nem hozott az OpenAI megoldása, s hogy a színfalak mögött már számos cég bír hasonló algoritmusokkal.

Te próbáltad már a ChatGPT-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.