Hirdetés

Az Oculus Move már az Apple Egészség alkalmazásnak is segíthetne?



|

Újabb eszköz kapcsolódhat az almás ökoszisztémához.

Hirdetés

Az Apple termékek gyakran ismételgetett előnye az ökoszisztéma, ami a fájlátvitel és az eszközökön átívelő munkavégzés mellett például az egészségügyi adatok rendszerezésében is jeleskedik.

Az iPhone és az Apple Watch által gyűjtött információkat az Egészség app tárolja, ahol az almás felhasználók átfogó képet kapnak az aktivitásukról és a biometrikus szenzorok mérési eredményeiről.

Hirdetés

A Bloomberg nemrég megjelent cikke most arról számolt be, hogy egy elcsípett kódfoszlány alapján a VR-headseteiről ismert Oculus is szeretne csatlakozni az Egészséggel szinkronizáló alkalmazások sorához.

A Facebook tulajdonában álló márka elvileg a tavaly elindított Oculus Move platform integrációs lehetőségét vizsgálja, ami lényegében egy fitnesz keretrendszer a virtuális valóságban (pl. játékok közben) elégetett kalóriák nyomon követésére.

A Move ugyan csak egészen alapvető adatokat gyűjt, mégis nagyban tágítaná az Egészség alkalmazás lehetőségeit, hiszen az almás felhasználók így már az Oculus VR-eszközeivel is közelebb kerülhetnének az appban kitűzött aktivitási céljaikhoz.

Magyarán a Facebook és az Apple is jól járna a dologgal, bár könnyen lehet, hogy az utóbbi előbb-utóbb konkurenciát jelent majd az Oculus számára, a pletykák szerint ugyanis a cupertinóiak a színfalak mögött már javában kalapálják a saját prémium VR-headsetüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.