Hirdetés

Az USA légiereje egyre komolyabban érdeklődik a SpaceX Starship iránt



|

A jövőre tervezett költségvetés alapján jelentős beruházásra készül a US Air Force.

Hirdetés

A Fehér Ház a múlt héten publikálta a központi költségvetési tervezetet a 2022-es évre vonatkozóan, amely részeként az Egyesült Államok légiereje, vagyis a US Air Force is kiadott egy vaskos dokumentumot arról, hogyan tervezi a szervezet elkölteni az éves költségkeretet. Ez alapján a légierő nagyjából 200 milliárd dollárral gazdálkodhat, és a jelek szerint az egyik nagyobb beruházás a SpaceX Starship technológiájához kapcsolódna.

A Starship legújabb prototípusait folyamatosan teszteli a SpaceX, és a május elején kilőtt SN15 sorszámú rakéta próbarepülése szinte hibátlanul sikerült, végre robbanás nélkül is tudott landolni. Egy másik projekt keretein belül a SpaceX a NASA-val együttműködve sikeresen küldött csapatot már második alkalommal a Nemzetközi Űrállomásra.

Hirdetés

Az Air Force publikációja alapján a SpaceX Starshipnek a rakétafejlesztésben lenne jelentős szerepe, elsődleges célja a teherszállítás volna. A SpaceX jelenleg is együtt dolgozik az USA haderejével, ugyanis már több kém- és kommunikációs műholdat lőtt ki a cég a katonaság megbízásából. A légierő logisztikájába való bevonás viszont újdonság lenne, a tervek szerint az Air Force erre 47,9 millió dollárt szánna.

Hasonló logisztikai műveletekre idén az Air Force 9,7 millió dollárt költött, tehát jelentős előrelépéssel és fejlesztésekkel tervez jövőre a légierő. Aki nagyon el szeretne veszni a számokban, annak a hivatalos, összesen 462 oldalas dokumentum publikusan elérhető a katonaság honlapján keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.