Hirdetés

Botrányok miatt lemondott a legnépszerűbb felnőttoldal két vezetője|

A MindGeek, melyhez több, felnőtt tartalmakat kínáló oldal is tartozik, elvesztette ügyvezetőjét és operatív vezetőjét is.

Hirdetés

Néhány éve kezdtek el széles körben foglalkozni a hatóságok és a sajtó azzal, hogy a felnőtt tartalmakat kínáló oldalak tele vannak olyan videókkal, amiken 18 év alatti fiatalok szerepelnek, vagy a bennük szereplők hozzájárulása nélkül, olykor bosszúból kerültek fel. Felelősségre vonták az üzemeltetőket, amiért nem vezettek be egy rendszert, mellyel hatékonyan lehet szűrni az efféle videókat.

A Pornhub első lépésben erősen korlátozta azt, hogy ki tölthet fel anyagokat, de ez nem volt elég: a napokban a The New York Times közzétett egy cikket, részletezve a moderációs rendszer hiányosságait, minek következtében az oldal mögött álló MindGeek több vezetője is távozni kényszerült.

Hirdetés

Mind az ügyvezető igazgató Feras Antoon, mind az operatív vezető David Tassillo lemondott tisztségéről. A cég közleménye szerint a változást már régóta tervezték, de az utódokat még mindig keresik. Antoon és Tassillo a MindGeek részvényesei maradhatnak.

A naponta 150 millió felhasználót csábító oldalra felkerülő tartalmak állítólag gépi és emberi moderáción is átesnek, valamint ha bárki panaszt tesz egy videó miatt, az elérhetetlenné válik, míg ki nem vizsgálják.

Az említett cikk azt is taglalja, hogyan kerültek fel egy kiskorú lány meztelen képei a Tumblrre, és hogyan traumatizálta ez őt (feltehetően több száz, ha nem ezer kortársával együtt). Fontos, hogy a szülők hamar megértessék a digitális világban felnövő fiatalokkal, hogy akárki kéri (legyen idegen vagy megbízhatónak tartott ismerős), soha, semmilyen körülmények között ne küldjenek magukról explicit fotókat, videókat, mert ezekkel nagyon könnyen vissza lehet élni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.