Csalás miatt dobta ki a Huaweit az UL Benchmarks



|

Az UL Benchmarks szerint csalt a Huawei, a kínai gyártó szerint a készülékei az alkalmazásokhoz igazodnak, és hamarosan mindenki kap GPU Turbo módot.

Az UL Benchmarks számos népszerű Huawei készüléket törölt az adatbázisából, miután az állítása szerint bizonyítékot szerzett arra vonatkozóan, hogy a kínai gyártó csal a mérések során

Hirdetés

Az elmúlt hónapban számos Huawei készülék (mint a P20 Pro, a Nova 3 vagy a Honor Play) pörgette túl a benne lévő chipet, figyelmen kívül hagyva a fogyasztási és a hőtermelési korlátokat. Mindezt azért, hogy a benchmarkok során magasabb pontszámot érjen el. Amikor a készülék érzékelte, hogy egy népszerű benchmark fut, akkor azonnal rákapcsolt. 

Az UL Benchmarks úgy próbálta leleplezni a gyártót, hogy álcázott méréseket hajtott végre. Ilyenkor az app nem azonosította magát, de egyébként teljesen ugyanaz volt, mint a 3DMark. 

Az eredmények szerint a készülékek normál állapotban 35-36 százalékkal gyengébben teljesítettek, vagyis olyankor, mikor nem észlelték, hogy mérést futtatnak. A 3DMark-pontszámok reklámjára sok gyártó épít, azonban a fejlesztő tiltja, hogy az adott készülék maximumra optimalizálja a hardvert a program futtatása közben (vagyis túlhajtsa). 

A Huawei az Android Authoritynek beismerte a történteket, és hozzátette, hogy a készülékeit úgy tervezte, hogy azok optimalizálják a teljesítményüket az éppen futtatott apphoz. A Huawei mesterséges intelligenciára hivatkozott, az UL szerint egyszerűen csalt. Ez utóbbi nem megengedett, ugyanis a teljesítményoptimalizáció lehetséges, de egy mérés futtatása során a teljesítménymaximalizálás már nem elfogadott.

Az időzítés elég szerencsétlen, hiszen néhány hete is botrányba keveredett a Huawei: akkor az egyik készülékét és annak kameráját reklámozta, de ehhez méregdrága DSLR géppel készült fotót használt.  

A Huawei hozzátette, hogy az új teljesítménymódot hamarosan elérhetővé teszi a felhasználói számára, így a processzor és a GPU túlhajtása bármilyen alkalmazásban lehetséges lesz. 

Frissítés: a Honor hivatalos közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A Honor mindig a felhasználói élményt helyezi előtérbe a magas benchmark eredmények elérése helyett - különösen, mivel nincs közvetlen kapcsolat az okostelefon benchmark pontszámok és a felhasználói élmény között. A Honor okostelefonok olyan fejlett technológiákat alkalmaznak, mint például mesterséges intelligencia (AI) annak érdekében, hogy a hardver (többek között a CPU, a GPU és az NPU) teljesítményét optimalizálják.

Amikor valaki egy fotó alkalmazást indít el vagy grafikus szempontból intenzív játékkal játszik, a Honor intelligens szoftvere egyenletes és stabil felhasználói élményt biztosít a hardver teljes képességeinek kihasználásával, miközben felügyeli és kezeli a készülék hőmérsékletét és energiahatékonyságát. A kevésbé energiaintenzív alkalmazások esetén, például böngészéskor csak a szükséges szintű erőforrásokat veszi igénybe a készülék.

A szokásos benchmark helyzetekben, amikor a Honor szoftvere felismeri a benchmark alkalmazást, intelligens módon "Performance" üzemmódba vált, hogy optimális teljesítményt nyújtson. A Honor azt tervezi, hogy ez az üzemmód a felhasználók számára is elérhető lesz annak érdekében, hogy szükség esetén a készülék teljes erejét kihasználhassák.

A Honor készséggel együttműködik partnerekkel, hogy megtalálják a felhasználói élményt legjobban felmérő benchmark standardokat."

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.