Hirdetés

Csúcsra járatja az Apple az iMessage és az iCloud biztonságát



|

Új biztonsági funkciókkal erősít az Apple üzenetküldő platformja, de az iCloud felhőszolgáltatás és az Apple-fiókok is kapnak egy kis kezelést.

Hirdetés

A 2011-ben elindult iMessage mára a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása lett, iOS/macOS-exkluzív alkalmazásként pedig nem mellesleg az Apple elsődleges fegyvere az almás felhasználók röghöz kötésében.

A chatplatform a kezdetek óta kétoldalú titkosítást alkalmaz, így fontos szereplője a cupertinóiak marketing-stratégiájának, amely a legbiztonságosabb digitális ökoszisztémaként igyekszik beállítani az Apple termékeit és szolgáltatásait. A cég most három újdonsággal is feldobja a repertoárt, hogy tovább fokozza a felhasználók védelmét.

Hirdetés

Ami az iMessage-t illeti, az üzenetküldő a Contact Key Verification nevű megoldással gazdagodik, melynek révén a beszélgetésben részt vevők értesítést kapnak, ha egy külső szereplőnek mégis sikerülne hozzáférnie a csevegéshez. Az Apple ezeket az eseteket "rendkívüli digitális fenyegetésként" és "magas kifinomultságú kibertámadásként" jellemzi, amelyek elsősorban kormányzati szereplőket, a média munkatársait vagy civil szervezetek tagjait célozhatják.

A Contact Key Verification részeként a felhasználók speciális biztonsági kódokat (Contact Verification Code) is igénybe vehetnek, amelyek segítségével FaceTime videochaten és telefonhíváson keresztül, vagy személyesen azonosíthatják egymást, meggyőződve arról, hogy tényleg azzal diskurálnak, akivel szeretnének.

A másik újdonság a harmadik féltől származó hardveres azonosítási kulcsok használatának lehetősége, amellyel tovább fokozható az Apple-fiókunk (Apple ID) meglévő, kétlépcsős védelme. Végezetül pedig az iCloud biztonságát is felturbózzák: aki szeretné, igénybe veheti az "Advanced Data Protection" nevű megoldást, ami az alapértelmezett 14 helyett 23 adatkategória titkosítását garantálja, még nehezebbé téve az Apple ID feltörését.

A cég hivatalos közleménye alapján a Contact Key Verification világszerte valamikor 2023-tól lesz elérhető, a hardveres biztonsági kulcsok támogatása pedig szintén globálisan esedékes, már a jövő év korai szakaszától. Ami pedig a fokozott iCloud-adatvédelmet illeti, az Apple Beta Software Program tagjai már igénybe is vehetik az Egyesült Államokban, a világ többi részére pedig 2023 elején érkezik meg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.